Najobľúbenejšie zviera v bojnickej ZOO je orangutan Kiran

0
2482

Nech prídete teraz kedykoľvek do ZOO v Bojniciach, máte dojem, že to najobľúbenejšie a najžiadanejšie zvieratko je malý Kiran, mláďa orangutana. V skutočnosti sa nemôžeme ani čomu diviť. Je neposedné, stále živé a hravé, celkom kontrastuje pri rodičoch skôr pokojných, odpočívajúcich. Matka s otcom malého Kirana vychovávajú spoločne. ZOO priniesol popularitu, ostatne ako vždy mláďatká zvieratiek. Majú z neho zaujímavú atrakciu, lebo od pavilóna opíc sa mnohí nedokážu odtrhnúť. Niektorí dokonca tak, že postávajú a clonia pohľad na Kirana ľuďom za ním aj viac ako 30 minút. Verte či nie, z dvoch pokusov v rôznom období je to vec skutočná a stále aktuálna. Kiran je TOP, ľudia sa k nemu radi dostanú a vystáť si to sa občas oplatí. To v prípade, že má svoju náladu a vystrkuje rožky. Je ako dieťa, nie len vzhľadom ale aj neposednosťou a hravosťou.
Kiranovi krstnými rodičmi bola Lucia Barmošová z TV JOJ a František Tám, primátor mesta Bojnice ešte v roku 2009. Kiran sa narodil 18. mája 2009, čo znamená že má o dvanásť dní narodeniny. Tak nech sa darí, opičiak.

Ak teda mierite do bojníc, nesmiete ho premeškať a nebojte sa tým špecialistom, čo sa na neho dokážu pozerať ajhodinu, povedať slušne, že sú aj iní ľudia so záujmom si ho obzrieť.

Video Kirana ešte z roku 2009 (fotografie podchádzajú z tohto roka)

Samozrejme ale, že Kiran nie je v celej ZOO jediný. Zvieratiek od výmyslu sveta tam je plno. A návšteva ZOO sa dá tiež krásne spojiť s návštevou hneď priľahlého zámku s prekrásnymi a bohatými umeleckými zbierkami a zvláštnosťami.