Koberce pre ľudí s rôznym vkusom

0
352
Interior of modern room with soft carpet

Koberce sa v domácnostiach vyskytujú úplne bežne, ale spájajú sa s nimi aj niektoré zaujímavé fakty, ktoré vás možno prekvapia. 

Kožušina pre jej nadšencov

Jedným z fascinujúcich faktov je, že kožušinové koberce sa používajú už tisíce rokov v rôznych kultúrach na celom svete. V dávnych dobách bola kožušina symbolom bohatstva a postavenia a vlastniť kožušinový koberec si mohli dovoliť len tí najbohatší jedinci. Dnes sa kožušinové koberce stále považujú za luxusný tovar, ale sú dostupnejšie pre širší okruh spotrebiteľov.

Ďalšou zaujímavosťou kožušinových kobercov je, že môžu byť vyrobené z rôznych druhov kožušín. Medzi bežné typy patrí ovčia koža, hovädzia koža a králičia kožušina. Každý typ kožušiny má svoje jedinečné vlastnosti a kvality, ktoré môžu ovplyvniť vzhľad a štruktúru koberca. Napríklad kožušina z ovčej kože je známa svojou mäkkosťou a hrejivosťou, zatiaľ čo kožušina z hovädzej kože je odolnejšia a vydrží ťažký pohyb nôh.

Plyšové modely

Nie každý však obľubuje tento typ koberca. Ako alternatíva sú plyšové koberce vhodné do každej izby. Faktom je, že tieto koberce sú často vyrobené zo syntetických materiálov, ako je nylon alebo polyester. Tieto materiály sú navrhnuté tak, aby imitovali vzhľad a pocit prírodných vlákien, ako je vlna, ale za prijateľnejšiu cenu. Plyšové koberce sú tiež známe svojou schopnosťou poskytovať tepelnú a zvukovú izoláciu, vďaka čomu sú obľúbenou voľbou do spální a obývacích izieb k posteli.

Okrem luxusného pocitu ponúkajú všetky spomínané koberce aj širokú škálu možností dizajnu. Dodávajú sa v rôznych farbách, vzoroch a textúrach, nájdete ich na Najkoberce.sk, čo majiteľom domov umožňuje prispôsobiť si podlahu svojmu osobnému štýlu. Od jednofarebných až po zložité vzory – správne zvolený koberec vyhovie každému vkusu a interiéru.

Zdroj obrázku: Pixel-Shot / stock.adobe.com