Najznámejšie internetové kníhkupectvá na Slovensku

1
14124

Nákup kníh cez internet je takou samozrejmosťou, ako nakupovať čokoľvek iné. Pri oblečení sú riziká, že netrafíte veľkosť, alebo nebodaj samotní krajčíri netrafili veľkosti a očakávania zákazníka. Pri knihách sú tieto riziká minimálne. Ak poznáte autora a viete čo od knihy očakávať, potom sa môže konať prekvapenie jedine vo vnútri samotnej knihy. Nákup kníh cez internet možno nemá to čaro, keď sa dá kniha ohmatať, prelistovať a vybrať fyzicky v kamennej predajni, ako nazývame všetky obchody s osobne navštíviteľnou prevádzkou, no šetria čas, cestu a svojim spôsobom nemusíme merať ďalekú cestu. Z pohľadu Bratislavčana o nič nejde, no z pohľadu obyvateľa napríklad Hornej Lehoty, či Oščadnice, je návšteva kníhkupectva určitým problémom. Nájsť dobrú cenu, porovnať, a vôbec nájsť, čo potrebujete, nemusí znamenať náklady navyše.

Kníhkupectvo, čítanie kníh

Zoznam internetových kníhkupectiev
Na Slovensku funguje viac ako 10 internetových kníhkupectiev, ktorých klientov možno počítať na tisíce. Pri hľadaní tej správnej knihy teda môže výrazne pomôcť, ak si siahnete aj po týchto zdrojoch. Jednak sa v nich vždy pri knihách nachádza anotácia, čiže skrátený obsah o čom kniha je, ale tiež ďalšie informácie o cenách, autoroch, rozsahu strán, či dokonca váhe knihy. Ktoré kníhkupectvá u nás sú najväčšie?

BUX.SK

Nie Books, ale skrátený slang BUX, je internetovým obchodom s výraznou ponukou kníh v slovenskom, a tiež v českom jazyku. Ide o knihy priamo od zdroja z vydavateľstva IKAR, no taktiež z Ďalších ako Mladé letá, Príroda, Motýľ, Slovart, Svojtka a pod. Zaujímavosťou je ponuka kníh z edície NOXI a YOLI. Ide o edície vydavateľstva IKAR so svojim vlastným zameraním. Na BUX.SK získavajú výrazný priestor. Inšpiráciou pre dnešný článok je akcia BUXu vzhľadom na sťahovanie skladu. Ako bolestné za čakanie na dodanie zásielky ponúka obchod jednu knihu z výberu troch kníh zadarmo k objednávke nad 10 EUR.
http://bux.sk

iBUX.SK

iBUX je v podstate presne to isté ako prvý internetový obchod s knihami, len s tým rozdielom, že knihu dostávate ihneď. Ide totiž o e-knihy, čiže elektronické knihy dostupné v čítačkách. Stačí vlastniť čítačku Wooky, ktorá je v Google Play bezplatná a vytvoriť si účet. Podobne fungujú aj ďalšie obchody s e-knihami, prípadne ak chcete iknihami.
http://ibux.sk

Martinus.sk

Výrazné postavenie kníhkupectva Martinus pochádza z dlhoročného pôsobenia a tiež niekoľkých kamenných predajní. Samozrejmosťou je široká ponuka kníh a dlhoročná tradícia fungovania. Súčasťou obchodu je priamo aj ponuka elektronických kníh.
http://martinus.sk

PANTA RHEI

Názov kníhkupectiev, ktoré začínali pôvodne ako kamenné predajne a tiež majú svoj internetový obchod s knihami, je trochu neobvyklý. Aby som sa priznal, kedysi bolo problematické ho napísať správne. Responzívne stránky sú moderné a pre Google dobre čitateľné. Z viacerých kníhkupectiev ide o stránky, ktoré správne fungujú na tabletoch s Android aj na iPhone s iOS. Súčasťou ponuky sú rôzne akcie a zľavy. Nechýbajú ani elektronické knihy.
http://pantarhei.sk

Slovenský spisovateľ

Slovenský spisovateľ je vydavateľstvo so svojim vlastným predajom. Vo svojom portfóliu má viacero kníh pre ženy, ale tiež známu Zelenú knižnicu s detektívkami.
http://slovenskyspisovatel.sk

Magnet Press

Magnet Press je predajcom kníh viac zameraných na encyklopédie, literatúru faktu, vojnu, ekonómiu, políciu, techniku, no tiež celkom neodpisujeme beletriu. Pestrý výber literatúry o histórií a encyklopédie poteší skôr ľudí, ktorí túžia po poznávaní. Stránky majú jednoduchú štruktúru, ale sú responzibilné.
http://press.sk

ABCknihy

Na pohľad pekné kníhkupectvo s pekným aktuálnym a moderným dizajnom. Pestrá ponuka kníh, akcií aj žánrov.
http://abcgames.sk

GORILA

V minulosti Gorila zaujala hlavne ako prehnane lacný obchod s DVD. Neskôr pripojili aj knihy a tie sa stali pomerne veľkou časťou predávaného sortimentu. Knihy predáva pomimo naďalej ponúkaných DVD, Blu-Ray, CD, hry a iné. Súčasťou ponuky sú E-knihy.
http://gorila.sk

Comments are closed.