Kde sťahovať počítačové hry, alebo dostať Steam Key zadarmo?

1
23312

Sniper Elite 3Počítačové hry, či to priznávajú znalci umenia alebo nie, sú umením. Taktiež tvoria príbehy, kde na rozdiel od kníh ste vy ako hráč priamo v mieste deja a zároveň jeho súčasťou. Počítačové hry si získali mnohých z nás, venujeme im časť svojho voľna. Odporcovia hier tvrdia, že škodia. Pravdou je, že premýšľaniu, postrehu a logickému uvažovaniu dávajú viac, než čokoľvek iné v bežnom živote. Prahneme po nich, chceme ich, sťahujeme ich a kupujeme ich. Ak už sme pri sťahovaní, ako je to vôbec so sťahovaním hier?

Sťahovanie hier je legálne aj nelegálne
Piráti sa oháňajú tým, že všetko by malo byť zadarmo. Nuž ak áno, potom nebude mať zmysel robiť a vyvíjať s takouto logikou nič nové, prepracovanejšie. Veď len licencia na vývojárske prostredie (herný ENGINE), kde sa hry tvoria, stojí od niekoľkých stoviek tisíc, po milióny dolárov, ktoré musia mať návratnosť. Stiahnuť si hru z internetu vie dnes každé dieťa. Málokto si však uvedomuje, že otrepané frázy o legálnom a nelegálnom sťahovaní, sú reálne a môžu v prípade problémov zásadne priťažiť. Miesta, ktoré ponúkajú legálne sťahovania veľkých hier a zadarmo, neexistujú. Sú len tie, ktoré ponúkajú predaj a mimo predaj umožnia aj špeciálne akcie. Aj o nich si povieme viac. Ilegálne stiahnutie hry je evidentné, ak sťahujete z nezabezpečeného zdroja prostredníctvom registrovaného účtu, ktorý eviduje využitie nároku na bezplatnú hru. Len tak zadarmo vám hru nikto nedá, ak je v predaji bežne za poplatok. Je teda na mieste, čo hľadáte. Ak je to ilegálny materiál a platené hry v podstate kradnuté a zavesené na webe, nasledovný článok zrejme nebude pre vás.

Kde hľadať legálne veľké hry zadarmo?
Za veľkú hru považujme čokoľvek, čo stojí za to a bežne je to za poplatok. Free flash hry, ktoré si stiahnete zadarmo bez registrácie a bez akéhokoľvek poplatku, či povinnosti niekde na internete, sú celkom inou kategóriou hier. Hry zadarmo sa dajú získať v obchodoch, ktoré predávajú kľúče k hrám na predajnej platforme Origins, Steam alebo Click2Play. Kľúče, ktoré môžu v rámci súťaží a akcií predajcovia darovať napríklad cez Facebook, sa dajú aktivovať a máte hru. Už sme písali o náhodnom Steam kľúči, kde si za cenu 2 EUR môžete kúpiť na slepo náhodnú hru, ktorej hodnota je pritom oveľa vyššia. Lenže vy chcete hry ihneď a zadarmo. Kde teda hľadať? Miest je málo a chce to len byť napojený na miesta, kde sa niečo také môže odohrávať práve teraz. Aktuálne miesta môžu byť aj tie nižšie.

Zadarmo a hneď teraz?

Na internete existuje zopár herných portálov, ktoré spustili marketingové aktivity zbierania návštevnosti a fanúšikov cez rozdávanie STEAM kľúčov zadarmo. Najvýraznejšie sa touto aktivitou preslávil portál Bundle Stars, ktorý hráčom ponúka veľké balíčky hier za občas smiešne ceny a po spojení s inými portálmi rozdáva hry zadarmo.

VG247.COM
Práve teraz napríklad rozdávajú hororovú FPS hru NOSFERATU. Podmienkou je len like na stránky portálu a zadanie emailovej adresy, kam príde Free Steam Key.
Odkaz: http://www.vg247.com/2014/10/31/free-steam-key-horror-fps/

PCGAMER.COM
Portál PCGamer sa spojil so spomínaným Bundle Stars a každý záujemca má možnosť získať dočasne prístupnú hru Weird Worlds. Samozrejme, ide o veľmi malú hru, ktorá však pobaví najmä skôr nadšencov pre nenáročné hry orientované na premýšľanie. Opäť podmienka len like a emailová adresa.
Odkaz: http://www.pcgamer.com/get-a-free-steam-key-for-weird-worlds…/

Ďalšie miesta s kľúčmi, alebo akciami
Pozrieť si môžete Facebook stránky slovenského herného portálu Slovenciny.com na ktorom občas zavesia odkazy na hry zadarmo. Aj pri náhľade do minulosti si môžete nájsť viacero akcií, ktoré zverejnili aj na iných portáloch. Získať hry legálne sa dá, občas dokonca známe. Zväčša sú to však menšie hry a staršie, hoci možno legendárne tituly. Odkaz na stránky: https://www.facebook.com/slovenciny. Oplatí sa sledovať aj službu Steam, ich komunitný blog, stránky Origins a podobnej služby od Electronic Arts, americké GOG.com, alebo české Click2Play.cz, kde sa taktiež môžu objaviť informácie o hrách rozdávaných zadarmo. Jednu súťaž o nejaký ten Steam kľúč na odomknutie hry si dáme aj u nás. Už čoskoro. Čo poviete?

Pozor na podvodníkov
Hľadať Steam kľúče zadarmo na webe sa nemusí oplatiť. Na internete sme pri hľadaní takýchto miest narazili na viacero podvodníkov, ktorí lákajú návštevníkov na svoje stránky, no reálne neponúkajú žiadne hry zadarmo. Veľký pozor si dajte predovšetkým na stránky SteamUnlock.com, ktoré síce sľubujú za 10 klikov pokojne celé Call of Duty: Ghost zadarmo, no zabúdajú uverejniť, že ďalšie kroky, ktoré sú skôr nechutným prekvapením, ako finalizáciou pred stiahnutím hry, od vás vypýtajú mobilné číslo, prihlásenie do platenej služby a samozrejme prichádzate o peniaze. Dozviete sa to až v závere, keď budete v nadšení z posledných krokov pred stiahnutím hry menej pozorní. Pozor, žiadne sťahovanie sa však nekoná.

Comments are closed.