Žena trpiaca PCOS odhaľuje ako sa naučila žiť s fúzmi a chlpatým telom

0
3039

Žene, ktorej diagnostikovali syndróm polycistických vaječníkov ostala brada a chlpaté telo, teraz sa konečne naučila prijať to čo pred tým tak nenávidela.

Dvadsaťšesťročnej Galaxii Novej z Virginie začali rásť tmavé vlasy na tvári a celom tele v puberte. Trvalo jej však 3 roky, kým sa o tom čo sa deje s jej telom podelila s rodičmi a následne jej ako 16-ročnej diagnostikovali syndróm polycistických vaječníkov.

PCOS je hormonálny problém, ktorý postihuje 10 miliónov žien na celom svete.

Symptómy sa zvyčajne začínajú počas puberty a zahŕňajú vynechávanie menštruácie, priberanie, neplodnosť, akné a rast vlasov známy ako hirsutizmus. Aj keď existujú ošetrenia, v súčasnosti neexistuje žiadny liek na PCOS.

Napriek diagnóze, ktorá vysvetľovala hormonálne zmeny, ktoré spôsobili rast vlasov a vynechávanie menštruácie sa Galaxia, Holly a Phillip v televíznej relácii This Morning podelili o to čím si Galaxia prešla počas dlhoročného uchovávania tajomstva.

,,Začala som si všetko holiť. Bála som sa, že budem vyzerať ako blázon. V podstate to bol ako démon, ktorého som musela pred všetkými ukrývať. Vždy keď som chcela u niekoho prespať alebo ísť do mesta, musela som skrývať celý ten proces, svoju rutinu. Ak by som si zabudla holiaci strojček, zrútila by som sa,“ povedala moderátorke.

Po tom čo uvidela modelku Harnaam Kaur, ktorá tiež trpí PCOS, sa Galaxia naučila akceptovať svoje telo také aké je. ,,Keď som uvidela modelku, ktorá má rovnaký problém ako ja a pri tom je taká nádherná a úžasne sebavedomá, som si uvedomila, že je to v pohode. Že aj ja môžem byť ako ona a prijať to aká som a byť za to šťastná.

Po počiatočnej úzkosti z odhalenia svojej tváre na verejnosti si Galaxia uvedomila, že je čas svoj vzhľad hrdo ukázať a vybrala sa na nákup. Po oslobodzujúcej skúsenosti si Galaxia prestala holiť hrudník aj bradu a inšpiruje ženy po celom svete.

,,Bolo to niečo čo ma tak dlho držalo v úzadí a čo som tak veľmi na sebe nenávidela. Keď som s tým prestala, bolo to ako keby som začala bojovať proti tej nenávisti. A cítila som sa úžasne,“ povedala.

Pokiaľ ide o reakciu verejnosti, je podľa Galaxie prevažne pozitívna a dostala veľa povzbudzujúcich správ od ľudí s rovnakým problémom.