Sezónna starostlivosť o pleť: Používajte kozmetiku podľa ročného obdobia

0
719
Portrait of a young woman who applies nourishing cream with her hand on her face. Skin care

Ako sa mení ročné obdobie, menia sa aj potreby vašej pleti. Rovnako ako príroda potrebuje slnko, vlahu, ale aj mráz, tiež vaša pokožka vyžaduje rôznu starostlivosť v závislosti od sezóny. Paralelou k meniacemu sa počasiu za oknami by mali byť meniace sa kozmetické produkty vo vašej kúpeľni. Využite ich silu a umožnite svojej pleti si udržať rovnováhu a dobrú kondíciu po celý rok.

Užívajte si zdravú, žiarivú a hydratovanú pleť po celý rok. K tomu potrebujete jeden účinný nástroj. A tým je vhodná kozmetika. Prispôsobte svoju kozmetickú rutinu meniacemu sa počasiu a udržujte svoju pleť v každom ročnom období v tej najlepšej forme.

V zime sa o pleť starajte intenzívne

Teploty pod nulou, vietor a štipľavý mráz vyžadujú krémy s bohatšou a hutnejšou textúrou, ktoré poskytujú intenzívnu hĺbkovú hydratáciu a ochranu pred suchým vzduchom. Zvlášť prospešné sú v zime nočné krémy, ktoré podporujú regeneráciu pleti počas spánku. Aj v zime je dôležité chrániť pleť pred UV žiarením, predovšetkým pokiaľ trávite čas na snehu, ktorý odráža slnečné lúče. O slovo sa tiež viac ako inokedy hlásia hydratačné a regeneračné masky. Vaša pleť si doslova oddýchne pod dávkou hĺbkovej hydratácie a naberie sily na ďalší pobyt vonku. Pri zimných radovánkach na snehu dajte dôraz aj na ochranu pier a citlivého očného okolia. Výživný balzam na pery je nutnosť.

Doprajte pleti jarnú sviežosť

Po zime, keď bola vaša pleť vystavovaná chladu a suchému vzduchu, je pre ňu vlhký a teplý jarný vzduch ako balzam. Rozlúčte sa s hutnými krémami a prejdite na ľahšie hydratačné krémy. Slnečný svit zosilňuje, a tak nezabúdajte používať denný krém s SPF. Prebuďte svoju pleť a začleňte do svojej kozmetickej rutiny ľahké séra, využite silu vitamínových masiek, ktoré pleť zrevitalizujú a oživia a rozžiaria ju po zimných mesiacoch.

V lete pleť ochraňujte pred spaľujúcim slnkom

Letná starostlivosť o pleť sa nesie v duchu intenzívnej ochrany pred slnkom. Používajte vysoké SPF a produkty, ktoré chránia pleť pred UVA a UVB žiarením. Pri častých prechodoch s klimatizovaných miestností do horúcich ulíc pleť dostáva zabrať a vysušuje sa. Nezabúdajte ani na hydratačné spreje. Tie sa vám budú hodiť aj pri cestovaní lietadlom. Skôr než ťažký make-up používajte jemné tónovacie krémy. Osoby s mastnejšou pleťou ocenia matovacie krémy, prípadne obrúsky, ktoré kontrolujú lesk.

Večernú starostlivosť o pleť nezabúdajte doplniť starostlivosťou po opaľovaní.

Jesennú starostlivosť o pleť nepodceňujte

Plieskanica, nečas a ochladenie vracajú starostlivosť o pleť späť k bohatším a výživnejším krémom. Jeseň predstavuje ideálny čas na pleťové masky, ktoré intenzívne vyživujú a obnovujú pokožku po letnom slnku. Využite silu produktov obsahujúcich vitamín C alebo E, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi. Práve v tejto dobe má pokožka čas si oddýchnuť od slnečných lúčov a pripraviť sa na zimu. Hĺbkovo ju hydratujte sérom s kyselinou hyalurónovou alebo glycerínom, ktoré pomáhajú udržať vlhkosť v pokožke. Opäť vytiahnite do boja proti blížiacej sa zime s hutnými nočnými krémami, ktoré podporia hĺbkovú hydratáciu a pomôžu vašej pleti s prípravou na zimu. Skúste sa okrem starostlivosti o pleť odmeniť aj vybranými parfémami.

Zdroj foto: Vasilii_ko / Adobestock.com

Čítajte tiež: