Aký typ podpätku sa najlepšie hodí k vášmu oblečeniu?

0
309

Topánky sú asi najdôležitejším doplnkom, ktorý dokáže naozaj pôsobivo dotvoriť akýkoľvek outfit. Zo všetkých možných typov a štýlov, z ktorých si dnes môžete vybrať, sú topánky na opätku azda najelegantnejšie a najpôvabnejšie a sú určite nadčasovou klasikou. Vhodné topánky dodajú vášmu vzhľadu šmrnc a vám sebavedomie. Nájdenie dokonalého páru môže byť neľahkou úlohou, a preto sme pre vás vybrali niekoľko základných typov topánok na podpätku a tiež tipy na to, s čím ich kombinovať.

Topánky na vysokom úzkom podpätku: stelesnenie elegancie

Topánky na vysokom podpätku, známe v angličtine ako stilettos alebo u nás tiež ihličky, sú stelesnením ženskosti a práve vďaka svojmu typickému štíhlemu a vysokému dizajnu ich obľubujú ženy na celom svete. Každému outfitu dodajú pôvab a sebavedomie a určite by nemali chýbať v šatníku žiadnej módnej dámy. Výborne sa hodia na rôzne formálne udalosti, ale tiež na drink alebo večierok v meste.

Ako ich nosiť?

  • Perfektný nohavicový kostým: Skombinujte ihličkové podpätky s nohavicovým kostýmom na mieru a vytvorte tak dokonalý outfit, ktorý vyžaruje sebavedomie a profesionalitu.
  • Malé čierne šaty: Pre nadčasový a sofistikovaný look, ktorý nikdy nesklame, skúste práve tieto topánky na opätku ako doplnok k malým čiernym šatám.
  • Ležérna elegancia: Vyvážte ležérny outfit ihličkami, aby ste dodali šmrnc a jednoducho pozdvihli svoj každodenný štýl.

Hrubé podpätky: pohodlie a štýl zároveň

Hrubé podpätky (v angličtine block heels) ponúkajú dokonalú kombináciu pohodlia a štýlu, a preto sú univerzálnou voľbou na každú príležitosť. Tieto topánky majú hrubý štvorcový tvar podpätku, ktorý poskytuje stabilitu aj oporu, a stále vyzerajú módne a elegantne. Vďaka komfortnému podpätku sú vhodné aj na celodenné nosenie.

Ako ich nosiť?

  • Víkendové raňajky s priateľmi: Obujte si topánky s hrubým podpätkom k ležérnym voľným “mum” džínsom a nadmernej košeli alebo blúzke a váš cool víkendový outfit je hotový! A hodí sa na denné i večerné nosenie.
  • Bohémsky štýl: Ak chcete vyzerať bohémsky, skombinujte hrubé podpätky s dlhými maxi šatami a zaujímavými doplnkami. Určite urobíte dojem a budete vyzerať zaujímavo a štýlovo.
  • Buďte elegantná aj v kancelárii: Vyberte si topánky na hrubom podpätku v neutrálnych tónoch, ktoré nie sú veľmi výrazné. Decentne a elegantne takto doplníte váš office outfit a budete sa cítiť štýlovo a komfortne počas dlhého dňa v práci.

Podpätky na platforme: výrazné a neprehliadnuteľné

Tieto dámske topánky sú výrazné kvôli vyvýšenej podrážke, tzv. platforme, ktorá dodá vášmu vzhľadu nielen dramatickosť, ale aj výšku. Ak chcete teda urobiť dojem a vyčnievať z davu, vyskúšajte tieto podpätky. Dodajú vám ostrý šmrnc a sebavedomie, či sa vyberiete na tanečný parket, alebo aj formálnejšiu špeciálnu príležitosť.

Ako ich nosiť?

  • Večerná párty komfortne a šik: Na večierok v meste môžete vyskúšať podpätky na platforme s priliehavými šatami. Budete vyzerať šik a neprehliadnuteľne.
  • Vintage look: Vsaďte na retro štýl a skombinujte platformové podpätky so širokými nohavicami a úzkym topom.Váš look á la roky sedemdesiate je hotový!
  • Švih streetového štýlu: Ak chcete dať svojmu outfitu nádych streetového štýlu a chcete tak vyzerať cool a moderne, obujte si platformy spolu s úzkymi džinsami a koženou budnou.

Čii sa vám viac páči nadčasová elegancia vysokých ihličkových podpätkov alebo výrazné platformové topánky na podpätku, môžete si vybrať napríklad zo skvelej ponuky obchodu CCC. Ponúka topánky a doplnky na každú príležitosť od rozličných výrobcov. Okrem eshopu má CCC na Slovensku tiež mnoho kamenných obchodov, takže nakupovanie nebolo nikdy jednoduchšie. Nájdite si teda svoj dokonalý pár podpätkov a vykročte smelo vpred!