Ako na dokonalý make-up pier. Krok za krokom

0
985
Zdroj obrázka: pixabay

Make-up nie je len vecou, ktorá skrášli alebo zvýrazní črty vašej tváre, ale mnohým pomôže cítiť sa sebaisto a vyzerať ešte lepšie.  Jeho nepochybne dôležitou súčasťou je práve rúž, ktorý napomáha k zvýrazneniu vašich očí. Veľmi dôležitý je však výber farby a správna aplikácia. Tú vám priblížime v tomto článku.

Peeling a hydratácia

Nikdy si nedávajte rúž bez predchádzajúcej náležitej prípravy, inak by vaše pery mohli vyzerať nerovnomerne a ošúchane. Najskôr si urobte peeling a potom ich hydratujte balzamom alebo primerom určeným na pery. Balzam nechajte pôsobiť niekoľko minút aby sa dobre vstrebal. Tieto kroky zabezpečia, že vaše pery nebudú mať žiadne suché miesta, ktoré by sa mohli odlupovať.

Správny odtieň

Vyberte si ten správny odtieň rúžu, ktorý zodpovedá tónu vašej pleti. Naturálne farby sú zvyčajne vhodné pre akýkoľvek odtieň pleti. Teplé tóny pleti najlepšie doplnia farby ako tmavočervená, gaštanová, alebo oranžová a tie chladné zasa hnedé alebo fialové odtiene rúžu. Najpoužívanejší spôsob ako si vybrať správnu farbu, je siahnuť po takej, ktorá je o dva odtiene tmavšia ako je vaša prirodzená farba pier.

Matné rúže sú všeobecne považované za elegantnejšie a jemnejšie, najmä ak chcete vyčariť formálnejší look. Lesklý rúž sa považuje za dramatickejší a hravejší, pritiahne viac pozornosti na vaše pery, ak je to vlastnosť, ktorú chcete zdôrazniť.

Kontúrovanie pier

Pred nanesením rúžu, použite ceruzku na pery. Ak máte tenké pery, prekreslite si pery kontúrou na pery, ktorá sa blíži farbe pier. Namiesto lemovania okolo prirodzenej línie pier pôjdete o niečo vyššie. Nikdy však neprekresľujte kútiky.

Ak máte plnšie pery, nakreslíte líniu tak, aby zodpovedala vašej prirodzenej línii pier. Zvoľte tmavšiu farbu, vďaka ktorej budú vaše pery vyzerať menšie, zatiaľ čo svetlejšie farby ich zväčšia.

Nanášanie rúžu

Pri nanášaní rúžu umiestnite rúž do stredu pier a postupujte smerom von. Koncentrovaním rúžu na plnú časť pier budete môcť svoju aplikáciu lepšie kontrolovať.

Na bezchybnú aplikáciu skutočne potrebujete len ostrú ceruzku a špicatý rúž. Niektorí sa však môžu cítiť pohodlnejšie pri nanášaní rúžu štetcom na pery, pretože vám poskytne presnejšiu a rovnomernejšiu aplikáciu.

Na konci si pery „utrite“. Urobte to jemným stlačením pier cez vreckovku alebo obrúsku, aby ste odstránili prebytočný produkt. Trocha transparentného púdru vám zabezpečí, aby rúž dlhšie vydržal.

A čo tekutý rúž? Tekutý rúž môže byť trochu zložitejší ako bežný rúž, pretože trvá trochu dlhšie, kým tuhne, ale nemusíte sa ho báť. Najprv si urobte peeling a zvlhčite pery, ale odstráňte prebytočnú vlhkosť. Tekutý rúž naneste v tenkej, rovnomernej vrstve a nenanášajte príliš veľa vrstiev, aby sa vám neodlupoval.

Čítajte tiež: