V Českej Třeboni neznáma sestrička zneškodňovala nacistov

0
1786

nacisticki vojaciV Českej Třeboni mali hrdinku, ktorej meno si dnes už nikto nepamätá a jej čin by bol celkom zabudnutý, nebyť pamätníkov, ktorí o jej hrdinstve vedeli a právnika Karla Frimla, ktorý nechal na dom, kde bývala, zavesiť pamätnú tabuľu. Vojakov nacistického Nemecka zneškodňovala bez zbraní, len samou sebou, svojim telom. Ako píšu stránky TV Nova, v roku 1938 sa mala stať obeťou skupinky nemeckých vojakov, ktorý ju hromadne znásilnili. Jej následný boj za spravodlivosť a pomsta prebiehali veľmi sofistikovane, aj keď sa na prvý pohľad zdá, že veľmi jednoducho. (ilustračné foto v článku)

Pohlavné choroby ako zbraň
Nemeckí vojaci ju zrejme nakazili pohlavnými chorobami, ktoré ako sestrička neskôr odovzdávala ďalej. Počas práce v nemocnici ako sestrička prichádzala do styku s ranenými nemeckými vojakmi. Nie každý bol ranený na toľko, aby nebol schopný ďalšieho boja. Lenže vojak nakazený pohlavnými chorobami je slabý vojak, alebo mŕtvy vojak. Sestrička, ktorej meno si žiaľ nikto nepamätá, sa púšťala do riskantného, ale odhodlaného plánu nakaziť ďalšieho a ďalšieho vojaka. Podľa pôvodného článku sa jej mienka u ľudí v Třeboni neuberala dobrým smerom. Mali ju za pobehlicu, no postupne si niektorí začali uvedomovať, že to nemusí byť celkom tak. Nemeckí vojaci, s ktorými sa zaplietla, začali miznúť. Neobjavili sa na bojovom poli a ak sa im rapídne zhoršil zdravotný stav, niekto z nich musel prehovoriť, čo mohlo byť dôsledkom. Sestričku totiž neskôr gestapo chytilo a popravilo. Za ten čas však stihla nakaziť nemalý počet vojakov.

Zdroj: http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/zajimavosti/trebon-vzdava-hold-sestricce-ktera-s-nacisty-bojovala-hodne-originalne-jak.html