Prečo nám Cola z McDonaldu chutí inak

2
4381

McDonald priznal, že na tom aby ich Cola chutila čo najlepšie, si dávajú záležať prostredníctvom hneď niekoľkých opatrení.

Prečo nám ta kola z Mekáču tak veľmi chutí

Spoločnosť McDonald’s na svojej webovej stránke uvádza, že jej cieľom je, aby nápoj chutil rovnako ako z fľaše. Aby tomu tak bolo, si McDonlad dáva záležať na týchto veciach.

Začnime teplotou. Keď je sóda dostatočne vychladená, hladiny CO2 sú maximalizované, čo zvyšuje a predlžuje karbonizáciu a tým pádom je kola viac bublinková.

Aby sa ubezpečili, že má nápoj správnu teplotu, sóda cirkuluje v izolovanom potrubí. Potrubie vedie všade, kde je sóda potrebná a to od chladiacej jednotky v reštaurácii po Drive-Thru.

Teplota má teda kľúčovú úlohu pričom vedenie zdôrazňuje, že voda aj Coca-Cola sirup sú pred vstupom do plniacich automatov predchladené v takom pomere aby sirup umožnil topenie ľadu.

Nájdu sa aj zákazníci, ktorí si myslia, že McDonald podvádza a pre lepšiu chuť pridáva viac sirup, vedenie spoločnosti však zákazníkov ubezpečuje, že sa riadi pokynmi spoločnosti Coca-Cola a nepridáva ani neuberá z podielu sirupu.

Zatiaľ čo podiel sirupu je v súlade s pokynmi, kvalita sirupu sa môže mierne zvýšiť, pretože Coca-Cola dodáva sirup spoločnosti McDonald’s v nádobách z nehrdzavejúcej ocele. Väčšina ostatných reštaurácií má tento sirup dodávaný v plastových vreciach. Nerezová oceľ robí o niečo lepšiu prácu pri konzervovaní surovín a udržiavaní sviežosti.

Vidíte, nie je to vaša fantázia, existuje dôvod, prečo McDonald’s Coke chutí lepšie.

Rovnako si v Mekáči dávajú záležať aj na filtrácií a uisťujú sa, že používajú len správne metódy filtrácie vody.

Pokiaľ ide o slamky, na veľkosti záleží. Širšia slama súčasne zaplaví všetky vaše chuťové poháriky chuťou Coca-Coly, čo tiež pomáha pozdvihnúť váš zážitok z občerstvenia na ďalšiu úroveň.

Odhadovaná hodnota značky Coca Cola je 74 miliárd dolárov, čo je viac ako v prípade spoločností Pepsi, Starbucks, Red Bull a Budweiser dokopy.

Nazdravie!

Čítajte tiež:

Comments are closed.