Black Eyed Peas si dávajú pauzu, ale vrátia sa

0
1696

Americká popovo – hip hopová formácia Black Eyed Peas ohlásila plánovanú pauzu. Skupina však popiera, že definitívne končí. Jednotliví členovia si chcú oddýchnuť, pracovať na sólových a iných projektoch. Takýto luxus si však nemôže dovoliť každý, iba hviezdy prvej veľkosti.

Skupina vznikla v roku 1995 v Kalifornii. Od svojho počiatku patrí medzi komerčne najúspešnejšie skupiny na svete. Nielen chytľavou hudbou a skvelou šou , ale i textami, názormi a angažovanosťou za veci verejné si získali milióny fanúšikov.
Od svojho vzniku skupina vydala 7 štúdiových albumov. Posledné 3 sa dostali do top ten v americkej albumovej hitparáde. Minulý rok vyšiel zatiaľ ich posledný album The Beginning, ktorý nasledoval album The E.N.D. z roku 2009. Práve vtedy sa už prvýkrát objavili správy o konci skupiny, ktoré nadväzovali na názov albumu.

Svoje rozhodnutie dať si prestávku zverejnila skupina oficiálne počas návštevy v talk show známej komičky Ellen DeGerness, pred dvoma týždňami. 23. 11. odohrali posledný koncert svojho šiesteho svetového turné a ako skupina dali svoje zbohom fanúšikom. Práve na poslednom koncerte v Miami sa so skupinou na pódiu vystriedala aj plejáda hudobných hviezd: Cee Lo Green, Sean Kingston, Jason Derulo, Queen Latfiah, a Flo Rida.

Počas pauzy sa každý z členov (will.i.am, Fergie, Apl.de.ap, and Taboo) chce venovať vlastným projektom. Will.I.Am plánuje čoskoro vydať svoj ďalší sólový album a Fergie sa plánuje venovať manželovi, hercovi Joshovi Duhammelovi. Povráva sa že by rada založila rodinu.

Posledným singlom skupiny je pieseň Don’t Stop the Party.