12 znakov, že je váš vzťah jednostranný – láska je slepá

0
3537

Keď sme zamilovaní, robíme všetko preto aby bol náš partner šťastný. Nemáte však pocit, že robíte všetko len vy?

Ak váš partner nevyvíja dostatočnú snahu, môže to byť znak jednostranného vzťahu. Ak si nie ste 100% istí, prečítajte si o nasledovných signáloch, ktoré vám povedia že niečo nie je v poriadku.

1# O vašom živote vie veľmi málo. Bláznivé, však? Pravidelne sa s ním stretávate a nemá najmenšiu predstavu o tom, čo sa vo vašom živote deje. Vraj ste mu o tom zabudli povedať, či bol príliš zaneprázdnený. Faktom je, že sa o vás nezaujíma.

2# Vaše gestá nie su opätované. Kúpili ste lístky na obľúbený film, alebo ho/ju prekvapili romantickou večerou? Ide o krásne gestá, ktorými ukážete ako vám na tom druhom záleží.

Ale kedy naposledy spravil niečo také váš partner? Teraz keď o tom tak premýšľate…jednoznačne je to zlé znamenie.

3# Všetko plánovanie je len na vás. Nezáleží na tom či váš partner nepozná okolie, alebo je zlý plánovač, ide o to, že nezdvihne ani prst aby vynaložil úsilie a snahu zmeniť to. Vy ste vždy ten/tá, ktorá musí spraviť rezerváciu a zorganizovať všetky detaily. Jasne, milujete ich, ale nie ste ich opatrovníkom!


Prečítajte si: Ako sa emocionálne odpútať od človeka, ktorého stále milujete


4# Nie je vám oporou. Jedným z najjasnejších znamení, že váš vzťah je jednostranný, je, že tam váš partner nikdy nie je, keď ho potrebujete. Zmyslom vzťahu je mať v niekom oporu či už v dobrých, ale aj zlých časoch.

#5 Problémy ostávajú nedoriešené. Každý vzťah má svoje problémy, ale ak sa navzájom milujete, pracujete na ich riešení. Možno sa vám stalo, že ste o nejakom probléme zverili partnerovi, no ten nevynaložil žiadnu snahu zmeniť svoje správanie a zlepšiť veci. Namiesto toho je nepríjemný a nahnevaný. Takéto niečo by sa vo fungujúcom vzťahu nemalo stávať.

#6 Vaša rodina aj priatelia sa vás snažia odhovoriť. Nemajú vášho partnera v láske. Každý má svoje dôvody, prečo nemá danú osobu rád, no ak má rovnaký názor celá vaša rodina aj priatelia, asi niečo na tom bude. Vidia vzťah z vonkajšej perspektívy, takže si všimnú veci, ktoré nevidíte.

#7 Dáva prednosť kamarátom pred vami. Áno, toto býva večný problém jednostranných vzťahov. Váš partner si pri každej príležitosti vyberie svojich priateľov.

Samozrejme, je normálne tráviť čas so svojimi priateľmi. Ak však váš partner ignoruje spoločné plány či radšej ide s priateľmi a nezavolá vás keď chcete s ním tráviť čas, je to preto, že jeho/jej prioritou sú priatelia a nie vy.

#8 Nie je to ono. Na konci dňa, keď ste vedľa nich v posteli, nemáte pocit, že máte šťastný a zdravý vzťah. Videli ste šťastné páry a nemôžete povedať, že váš vzťah je podobný. Ak sa vám srdce snaží niečo povedať, počúvajte ho. Prázdnota nie je pocit, ktorý by ste mali zažiť s partnerom.

#9 Za všetko sa ospravedlňujete.  Aj keď hlboko viete, že ste neurobili nič zlé. Robíte len preto, aby ste zachovali mier, ale namiesto toho im bránite, aby prevzali zodpovednosť za svoje činy. Ak sa musíte neustále ospravedlňovať, je to znamenie nezdravého vzťahu.

# 10 Ste na tenkom ľade. Nie v doslovnom zmysle, ale máte pocit, že všetko čo poviete alebo robíte má za následok negatívnu reakciu. Takže namiesto toho, aby ste sa cítili pohodlne a sami sebou, ste vystrašení a snažíte sa nezačať ani najmenšiu hádku.

# 11 Nezáleží mu na vás. Takýto pocit sa len tak nezmení a nemôžete ho ignorovať. Jediná možnosť je ísť vlastnou cestou.

# 12 Už nie ste šťastný. Na začiatku vzťahu bolo všetko skvelé. Radi ste trávili čas s partnerom. Teraz však už nie ste spokojný so byť jeho príveskom. Ak nie ste šťastný, pohnite sa ďalej.

Čítajte tiež:

9 chýb, ktoré muži zvyknú urobiť na prvom rande

Sex počas tehotenstva. Fakty a mýty

6 dôvodov prečo ignoruje vaše správy