Ako sa emocionálne odpútať od človeka, ktorého stále milujete

2
9452

Nie je to jednoduché, no ak čítate tento článok, premýšľate už o tom dlhšie. Toto rozhodnutie prichádza s množstvom sĺz a hnevom, no ak ste už tu, je čas pohnúť sa vpred.

Len preto, že sa od niekoho chcete odpútať neznamená, že vám na ňom nezáleží, alebo chcete aby vám navždy zmizol zo života. Len jednoducho potrebujete vytvoriť určitú hranicu pre dobro vášho duševného zdravia. Je to ťažké, ale môžete sa to naučiť.

  1. Myslite na seba. Zvyčajne na to zabúdame. Namiesto toho investujeme každú minútu do niekoho iného, bez toho aby sme sa zamysleli čo nám vlastne daný vzťah prináša. Na prvé miesto musíte dať seba.
  2. Doprajte si čas. Je úplne jasné, že od danej osoby potrebujete pohov a to je úplne v poriadku. Necíťte sa vinní, pretože potrebujete trochu času pre seba a nemyslite si, že priestor, ktorý potrebujete má nejaký časový limit či konkrétny dátum ukončenia. Ak potrebujete pár týždňov, doprajte si ich. Ak potrebujete pár mesiacov či rokov, je to v poriadku. Každý z nás je iný.
  3. Zamyslite sa nad svojím vzťahom objektívne. Chápeme, že ste súčasťou tohto vzťahu a prirodzene máte špecifický pohľad. Ak sa však chcete emocionálne odpútať, pokúste sa na tento vzťah pozrieť objektívne. Buďte k sebe úprimný. Môže to bolieť, ale musíte sa pozrieť pravde do očí.
  4. Prečo ste k tomu človeku pripútaný? Čo je to, čo vám prekáža v odpútaní sa. Je to kvôli nim alebo je to vaša vlastná neistota, ktorá vám bráni odísť?
  5. Prerušte kontakt. Musíte s ním prestať komunikovať na všetkých úrovniach. To zahŕňa všetky sociálne média. Potrebujete sa zotaviť.
  6. Držte sa ďalej od spoločných priateľov. Áno, je ťažké oddeliť sa od ľudí, ktorí neurobili nič zlé. Ale je to len na krátke obdobie, kým nebudete cítiť potrebu pýtať sa na človeka, od ktorého sa chcete odpútať. Musíte mať čas, aby ste ho úplne odstránili zo svojho života.
  7. Vyplačte sa. Stratili ste niekoho, na kom vám záleží a je normálne, že budete smutný.
  8. Odstráňte veci, ktoré vám ho pripomínajú. Prirodzene, nemôžete len zničiť všetko okolo seba, ale môžete odstrániť niektoré spomienky, ktoré máte. Fotografie, darčeky, čokoľvek čo ste si odložili. Nemusíte ich vyhadzovať, ale dať niekde, kde sa k nim ťažko dostanete.
  9. Nebudete priateľmi. Všetci sme si mysleli, že je to možné, ale skutočnosťou je, že ak zostanete priateľmi, stane sa to znova. Samozrejme, môžete byť neutrálni a priateľskí, ale nebudete spolu chodiť do kina či na kávu.
  10. Zamerajte sa na seba. Robte veci, ktoré ste vždy chceli urobiť a znovu sa zamerajte na svoj život.
  11. Vyrozprávajte sa. Ak máte blízkeho priateľa alebo člena rodiny, porozprávajte sa s ním. Môžete tiež ísť na terapiu. Rozprávanie je terapia, rozprávanie je liečenie. Takže vždy, keď to potrebujete, hovorte. Prípadne, to ako sa cítite napíšte na papier. Či tak alebo onak, uvoľnite svoje emócie.

Comments are closed.