Od Čarodejnice z Blair k marihuanovým poliam

10
3327

Na hororovú snímku Čarodejnica z Blair si istotne väčšina z nás spomenie. Mnohí majú dodnes zlý spánok už len keď si vybavia temný les a podivné detské zvuky. Veľmi jednoduchá, no desivá snímka sa stala kasovým trhákom a jej tvorcom zarobila nadmieru slušné peniaze.

Samotný film zarobil takmer 250 mil. dolárov, v Hollywoode natočili druhý diel a pôvodní autori chystajú i tretie pokračovanie. Slávu a úspešnú kariéru pre jeho hercov však nepriniesol. Dôkazom toho je aj predstaviteľka hlavnej ženskej postavy Heather – Heather Donahue. Tá dokonca získala za svoju úlohu i povestnú zlatú malinu. Po tejto snímke, ktorá bola jej len druhou hereckou skúsenosťou, získala ešte pár menších úloh v rôznych krátkych filmoch a seriáloch.

To, čím sa ale živila, prezradila až nedávno v biografickej knihe GrowGirl: How My Life After The Blair Witch Project Went to Pot (Odrastené dievča: Ako môj život prešiel od Blair Witch k tráve), ktorú sama napísala. V nej sa vyznala, že jej herecká kariéra po úspešnom filme stroskotala a jej život nabral úplne iný smer. S priateľom odišla mimo civilizáciu a začali sa naplno venovať pestovaniu trávy – marihuany, vraj na medicínske účely.

S týmto biznisom skončila po tom, ako jej priateľa zatkla polícia a zjavne si potrebovala nejako zarobiť peniaze, tak o tom napísala knihu. Momentálne je Heather na promo turné, kde svoje dielo propaguje.

Zaujímavý prechod od hororu k húleniu, čo poviete? 🙂 Možno s tým začala práve preto, že sa nevedela zbaviť zlých snov o desivej čarodejnici.

Comments are closed.