Cviky SM Systém pre rozprúdenie energie

0
3974
sm system
smsystem.cz

Každý priaznivec športu hľadá vhodnú formu cvičenia, s ktorou bude praktizovať svoje hobby v súlade s nárokmi vlastného tela. Mnohí si chvália práve SM Systém, ktorý bol zostavený ako súbor flexibilných cvikov vhodných na rozprúdenie energie a podporu pohybového aparátu.

Pravidelné cvičenie je neodmysliteľnou súčasťou pestovania zdravého životného štýlu. To nás vedie k povzbudeniu vitality a zlepšeniu psychickej kondície, ktoré nám prinesú motiváciu žiť aktívne. Každý však má individuálne požiadavky na tréning, a preto by sme si mali vyberať vhodnú formu cvikov, s ktorými dodáme telu potrebnú dávku pohybu. Jednou z nich je práve SM Systém, ktorý si rýchlo získal popularitu vďaka svojej jednoduchosti a efektivite.

 

Kompletný cvičebný program na podporu zdravia

SM Systém nie je medzi fanúšikmi cvičenia rozšírený príliš dlho, no aj napriek tomu sa stal obľúbený. Ide o súbor jednoduchých cvikov na podporu pohybového aparátu, ktorých cieľom je stabilizácia činnosti svalov. S efektívnym systémom na rozprúdenie energie vašich svalov a kĺbov prišiel Dr. Richard Smíšek, ktorý vymyslel kompletný cvičebný program s využitím špeciálneho lana. Ten môžu využívať všetci bez ohľadu na vek, pohlavie či typ postavy. Hodí sa tým, ktorých trápia nejaké príznaky, no ako prevencia je vhodný aj pre zdravých.

sm system
bfityogastudio.cz

Hlavné diagnózy liečené SM Systémom :

  • vyskočené platničky a poškodenia stavcov
  • skolióza alebo iné deformácie chrbtice
  • nešpecifické chronické bolesti svalstva
  • spondylolistéza a hernia disku

 

SM Systém ako vhodná rozcvička

Vykonávanie športovej aktivity pôsobí na naše telo priaznivo, no za istých okolností môže aj škodiť. To sa týka najmä neuváženého športovania, pri ktorom preťažujeme organizmus bez toho, aby tomu predchádzal dôkladný tréning. Zabúdať nesmieme ani na efektívnu rozcvičku, ktorá nám pomôže zahriať svalstvo a fyzicky nás pripraví na zvýšené tempo. Účelová metóda rozcvičky môže byť práve SM Systém, s ktorým sa za pár minút perfektne zahrejeme.

 

Ciele praktizovania SM Systému :

  • regenerácia poškodených svalov a kĺbov
  • uvoľnenie napätia v pohybovej sústave
  • minimalizovanie deformácií skoliózou
  • posilnenie ďalších telesných funkcií
smsystem.cz
dasvida.cz

Súbor cvikov využívajú aj profesionálni športovci  

O význame cvičenia s lanom podľa princípu SM Systému sa presvedčili aj vrcholoví profíci. Ak sa dôkladne oboznámime s tréningovým programom profesionálnych športovcov, zistíme, že tento cvičebný program využívajú tiež. Jedná sa hlavne o atlétov a tenistov, ktorých svaly a chrbát čelia maximálnej záťaži, takže niekoľko cvikov na vyrovnanie tlaku v týchto partiách im príde vhod.

 

Výsledky praktizovania SM Systému sú fascinujúce a mnohí hlásia celkové zlepšenie fyzickej kondície. Podporiť svoje zdravie môžete aj vy, stačí začať s tréningom založeným na cvičení  pomocou lana. 12 jednoduchých cvikov a 10 minút obetovaného času vám rozprúdi energiu a zlepší fungovanie metabolizmu. Zoznámte sa so správnym cvičebným programom a začnite robiť niečo pre seba, vaše telo sa vám určite odvďačí.