Ako začať žiť život podľa seba a nie druhých

0
3459

Je jednoduché nechať ostatných hovoriť nám, kým by sme mali byť. Aký má však zmysel predstierať byť niekým, kým nie ste? Namiesto toho začnite byť úprimný k sebe samému.

  1. Nebuďte ovcou. Faktom je, že väčšina z nás sa vyhýba pozrieť pravde do očí, lebo chceme byť obľúbení. Máme strach, že naše názory sa príliš líšia od ostatných a preto sa radšej prispôsobíme. Ak chcete žiť život podľa seba, prestaňte sa snažiť urobiť po chuti ostatným. Naučte sa mať milovať sami seba a ostatní vás budú nasledovať.
  2. Začnite hovoriť ,,nie“. Vieme, že je ťažké povedať nie niekomu na kom vám záleží. Je jasné, že ich nechceme sklamať. Obetavosť však z vás hrdinu nespraví. Nie je to láska k sebe samému. To neznamená, že musíte povedať „nie“ s hnevom alebo horkosťou, len povedzte „nie“ úctivo a pevne.
  3. Venujte pozornosť sebe. Je jednoduché stratiť sa v snoch a cieľoch ostatných, ale tu ide o váš život. Nie je určený na to, aby ste sa uistili, že ostatní ľudia dosiahnu svoje sny. Preskúmajte tie svoje. Čo chcete dosiahnuť vo svojom živote? Nastavte si realistické a malé ciele, ktoré vám pomôžu dosiahnuť svoje vlastné sny.
  4. Odstráňte zo svojho života toxických ľudí. Ide o ľudí, ktorým vždy pomáhate no oni nikdy nepodporujú vaše ciele alebo sú voči nim ľahostajní. Obklopte sa s ľuďmi, ktorí milujú kým ste.
  5. Uvoľnite emócie. Neustále potláčate svoje skutočné pocity, aby ste sa ostatným javili v určitom svetle. Klamete len sami seba. Je čas byť samým sebou. Dovoľte svojím emóciám vyplávať na povrch.
  6. Prevezmite zodpovednosť za svoj život. Nikto vás nenútil aby ste sa dali na posledné miesto. Spôsobilo vám to akurát nízke sebavedomie. Je čas to priznať a zapracovať na tom. Nikto iný vám nepomôže, ak nie ste ochotní pomôcť sami sebe. Prevezmite zodpovednosť za svoj život. Nechajte minulosť minulosťou a sústreďte sa na budúcnosť.
  7. Ste kým ste. Môžete sa pokúsiť byť niekým iným, no koniec koncom sú to len klamstvá. Prijmite kým ste, inak nemôžete nikdy nájsť skutočné šťastie. Žite svoj vlastný život.
  8. Jedného dňa bude koniec. Pamätajte si, že jedného dňa váš život skončí. Keď viete, že váš život skončí v určitom okamihu, prečo by ste nemali naháňať svoje sny a byť sami sebou?
  9. Poznajte svoje silné stránky. Možno si myslíte, že musíte byť niekto iný, pretože nie ste dostatočne silní, ale vy ste. Každý má svoje silné a slabé stránky. Pozrite sa, aké sú vaše silné stránky a zamerajte sa na ne.
  10. Nebuďte na seba prísny. Nejde o krátky proces. Zmena vášho sebavedomia je dlhodobý projekt, s ktorým neustále bojujete. No nakoniec to bude stáť za to. Medzičasom však nebuďte na seba prísny. Budete mať výkyvy a pády. Je to súčasťou cesty.
  11. Všetko bude v poriadku. Dosiahli ste bod vo svojom živote, kedy ste unavení z toho, že ste niekto iný a nasledujete ostatných. Takže ste odstránili tú najväčšiu prekážku. Odtiaľto to bude to výzva, ale nič čo nemôžete dosiahnuť. Bude to v poriadku.

Čítajte tiež:

Psychologicky zdraví ľudia majú tieto 3 vlastnosti. Máte ich aj vy

Musk zverejnil detaily o kozmickej lodi, ktorá má na Mars prepraviť 100 ľudí

Ako sa emocionálne odpútať od človeka, ktorého stále milujete