Vykročte do nového roku tou správnou nohou. 8 tipov ako prestať žiť v minulosti

0
1062

Úspech spočíva vo vašom nastavení, stanovení si priorít, dostatočného pohybu a rutiny.

Vyskúšajte tieto tipy, ktoré vám pomôžu dosiahnuť  viac šťastia, lásky a naplnenia.

1. Zmeňte svoju rannú rutinu

Čomu dávate svoju energiu, to rastie. Čo chcete aby rástlo tento rok? Chcete lepšiu prácu, vzťah, zdravie? Všetko je možné ak ste ochotní sústrediť sa na to, čo chcete, a podniknúť náležité kroky.

TIP: Strávte prvých 10 minút svojho dňa rozhodnutím, kam chcete zamerať svoju energiu. Nie na Instagrame.

2. Rozhýbte svoje telo

Ani pandémia a zatvorené posilňovne vám nebránia v tom aby ste časť svojho dňa venovali telu, ktoré vám slúži celý deň. Stiahnite si aplikáciu na cvičenie, pustite si video na YouTube, alebo si podľa seba zatancujte na dve-tri vaše obľúbené pesničky.

Zvýšite si tak hladinu endorfínov (hormón šťastia) a ak sa vám pri tom podarí nejaké to kilečko aj zhodiť, uvidíte ako dobre sa začnete cítiť.

TIP: Prekonajte sa aj vtedy, keď máte zlú náladu.

3. Manifestujte si čo chcete

Nemôžeme si do života privolať čo chceme, ak nevieme, čo chceme. Spíšte si 10 vecí, ktoré by ste si v živote chceli manifestovať a zoznam umiestnite na miesto, na ktoré sa pravidelne pozeráte. Aby ste svoje ciele mali neustále na očiach.

TIP: Každý deň spravte pokojne aj maličkosť, ktorá vás k jednému z cieľov posunie o krôčik bližšie.

4. Určite si hranice

Napíšte si zoznam hraníc, ktorých prekročenie nebudete tento rok tolerovať a nedovolíte nikomu aby ich prekročil. Zoznam si nalepte na zrkadlo. Budete si tým chrániť svoju energiu.

TIP: Dajte seba samého na prvé miesto.

5. Určite si svoje hodnoty

Náš osud je založený na rozhodnutiach, ktoré robíme … a robíme rozhodnutia na základe toho, čo si najviac vážime. Napíšte si zoznam vecí, ktoré si v živote najviac ceníte. Láska? Rodina? Úspech? Dobrodružstvo? Urobte si z nich šetrič obrazovky. Až sa nabudúce budete musieť rozhodnúť, pozrite sa na svoje hodnoty a zvyknutie si robiť rozhodnutia na základe toho, či zodpovedajú vašim hodnotám. Vytvoríte si tak oveľa harmonickejší život.

6. Zjednodušte si život

Neberme neporiadok a komplikácie z posledného desaťročia do roku 2021. Minimalizáciou malých rozhodnutí šetríme náš mozog tým veľkým. Začnite trebárs so šatníkom. Zjednodušte si váš životný priestor.

TIP: Začnite s jarným upratovaním o niečo skôr.

7. Spánok je základ

Výskumy poukazujú na to, že spánok je najlepším liekom na naše fyzické aj duševné zdravie. Naučte sa chodiť spávať skôr a doprajte si oddych, ktoré vaše telo aj mozog potrebujú.

8. Sebaláska

Nastavte si pripomienku v telefóne, ktorá vám pomôže zastaviť sa a na chvíľu si uvedomiť samých seba. Je totiž pre nás ľahké zabudnúť vážiť si samých seba, no dajte si predsavzatie, že tento rok tomu tak nebude. Pochváľte sa za čo i len maličkosť, ktorú ste daný deň spravili.

TIP: Postavte sa oproti zrkadlu a povedzte si ,,mám ťa rada“. Tento zvyk opakujte každý deň. Neverili by ste, aký rozdiel to môže znamenať.

Živote vie byť pekne strmá cesta, no nezabúdajte to ako ľahko ju zvládnete, záleží len na vás. Každý si je strojcom svojho šťastia 🙂

Čítajte tiež: