Tri najlepšie jarné jedlá, ktoré vám naštartujú imunitu

0
3253

Jarné jedlá sú presne to, čo chceme jesť, keď konečne vyjde slnko po dlhej zime. Naše telo si pýta vitamíny, zeleninu a teplé slnečné lúče. Redakcia Zaujímavosti pre vás pripravila tri tipy na jarné jedlá, s ktorými naštartujete vašu imunitu do novej sezóny. Na naše jarné jedlá sme zvolili zdravé prílohy, ryby a najmä zeleninu.

43074871 - healthy breakfast with pumpkin porridge, berries and herbal tea with honey at village summer house

Tipy na jarné jedlá ktoré zlepšia imunitu

Čerstvá špenátová polievka

Aj keď možno máte k špenátu averziu, skúste túto polievku a svoj názor na špenát určite zmeníte. Príprava trvá zhruba päť minút a tepelná úprava 25. Verte nám, polievka určite nebude chutiť tak, ako tie na základných školách.

Ingrediencie: špenát 150g, zemianky 2ks, pol cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 liter vody, 2 čajové lyžičky soli, štipku papriky mletej sladkej, vetvičku saturejky a maslo.

Postup: Cibuľu nakrájanú na drobno osmažíme na panvici a pridáme umyté listy špenátu spolu s pokrájanými zemiakmi. Pretlačíme cesnak, pridáme korenie a bylinky. Spolu osmažíme a zmes dáme do mixéra s vodou. Hotovo, dobrú chuť!


Tip redakcie: Ako bojovať proti chrípke


Pstruhové rolky so zeleninou

Ryby sú základ zdravého jarného jedálnička. Čo tak si spraviť svieže a ľahké jedlo, ktoré odštartuje vašu diétu a cestu za štíhlym telom do plaviek? Poďme na to:

Ingrediencie: pstruh, zelená paprika, červená paprika, biela špargľa, slanina, malá cibuľa, maslo, korenie a korenie na prípravu rýb. Ďalej citróny a šampiňóny.

Postup: Vykosteného pstruha pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme korením na ryby. Do jeho vnútra naložíme slaninu, uvarenú špargľu, na plátky nakrájanú papriku, šampiňóny, cibuľu a zrolujeme, Pstruha následne osmažíme na panvici a následne  umiestnime na 10 minút do rúry pri teplote 180 stupňov. Mňam!

Špagety so špargľou a cuketou

Základný recept, ktorý je však zdravý. Neprežeňte to však so špagetami, nakoľko obsahujú veľa sacharidov. Ide o veľmi jednoduchý recept, ktorý je navyše veľmi chutný práve vďaka zdravej špargli.

Ingrediencie: štyri malé cukety, osem kusov špargle, smotana, olivy, bazalka, olivový olej, špagety, parmezán a soľ

Postup: Cuketu a špargľu nakrájame na malé kocky spolu s olivami. Zmes opečieme na olivovom oleji, kde postupne pridáme smotanu a privedieme k varu. Medzi tým uvaríme špagety a zalejeme zmesou.

Čítajte tiež:

Prírodná kozmetika nemusí byť automaticky zdravšia

Studená sprcha či ovocie a zelenina vám pomôžu prekonať jarnú únavu


Receptami sme sa inšpirovali na stránke varecha.pravda.sk

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokBelgicko vyhosťuje tisíce cudzincov ročne
Ďalší článokPoslanci okolo M.Beblavého navrhujú dvojtýždňovú otcovskú dovolenku
Keď som mal 25, dal som výpoveď aby som sám cestoval po svete. Kancelária nikdy nebola pre mňa. Z cestovateľského blogu Bez Mapy som si spravil zamestnanie na plný úväzok a stal sa digitálnym nomádom. Všetko čo potrebujem k práci je môj laptop, WiFi a hlava plná nápadov. Dlhodobo cestujem po svete a svoje zážitky, rady a tipy ako žiť život na vlastnú päsť zdieľam s tebou na tomto blogu. Pridaj sa ku mne a zahoď svoj strach z nepoznaného.