Najstrašidelnejšie cesty na svete. Po tomto si cestu autom rozmyslíte.

0
4882

O strašidelných domoch sme počuli všetci. Ale čo tak strašidelné diaľnice a križovatky? Tadeto sa môžete previezť, ak stojíte o poriadne adrenalínový zážitok.

Strašidelné diaľnice a križovatky

37365937 - man walking on road in dark fantasy horror halloween forest with fog

Clinton Road (New Jersey)

Nikto nevie vysvetliť, prečo sa na tejto ceste dejú také zvláštne veci. Zoznam neuveriteľných a strašidelných zážitkov z tohto miesta je však nesmierne dlhý. Keď o polnoci hodíte z mosta na Zákrute mŕtveho muža (Dead Man’s Curve) do rieky penny, duch malého chlapca vám ju hodí späť. Z kríkov vás bude sledovať červenooký vlk. Uctievači satana si vedľa znetvorených zvierat zavesia mokré krvavé oblečenie.

V lese sa nachádza zrúcanina hradu. Ak sa ocitnete v neprávnej časti lesa, vyženú vás z neho satanisti či členovia Ku Klux Klanu. Alebo vás preženú zvieratá, ktoré sú vraj zvláštne pokríženými potomkami ujdených zvierat z niekdajšej ZOO, Jungle Habitat.

Nebezpečná zákruta, na ktorej vraj silno straší, sa stala osudnou pre mnohých neopatrných vodičov. Ak idete peši, možno vás zvezie alebo ponaháňa prízrak nákladiaka.

S touto cestou nie sú žarty. Ak aj neveríte v paranormálne javy, radšej sa jej vyhnite. Je totiž známe, že sa v jej okolí zhromažďujú nebezpečné skupinky, ktoré sa vyžívajú v rôznych nechutných činnostiach…


Tip redakcie: Rozprávka na “dobrú noc”


Cesta A229 zo Sussexu do Kentu (Anglicko)

Ak niekedy pôjdete okolo krčmy Lower Bell v Kente, nečudujte sa, ak tu zbadáte stopárku, ktorá vzápätí zmizne. S touto cestou sa spája legenda o bielej pani, prízraku vyskytujúcom sa v mnohých kultúrach a na mnohých miestach. Mnoho šoférov tvrdí, že sa im zjavila priamo pred vozidlom a zrazili ju, no keď skontrolovali auto, nič nenašli – ani známky toho, že by zrazili zviera. Povráva sa, že prízrak na tejto ceste je duch istej Judith Langhamovej, ktorá tu tragicky zahynula vo svoj svadobný deň.

44195193 - horror scene of a scary woman

Diaľnica 666 Utah, (USA)

Medzi strašidelné diaľnice patrí 666. Dnes je známa pod číslom 191. Spájajú sa s ňou nehody, prízraky a celková smola. Ak po nej idete sami, možno si k vám prisadne duch. Neodporúča sa tu brať stopárov ani zastavovať, ak zbadáte niečo zvláštne. Neskúmajte, či v protiidúcom aute sedí šofér. Nepozerajte sa na svetielka na nebi. Ak uvidíte démonické psy, nezastavujte. A dúfajte, že nezbadáte žiadne dievča v bielych šatách.

Cesta Tuen Mun (Hongkong)

Na tejto ceste treba byť opatrní, aj ak v podobné javy neveríte. Nie je totiž uspôsobená na takú veľkú premávku a často sa tu zrazia autá v kolóne. Okrem toho sa však povráva, že tu strašia duchovia, ktorí sa náhle objavia na vozovke. Vystrašení šoféri rýchlo strhnú volant, aby sa vyhli zrážke, a sami často skončia mŕtvi. Ich duše sa vraj pridajú k ostatným na ceste…


Tip redakcie: Mesto na konci sveta


Rýchlostná cesta M6 (Anglicko)

Mnohí ľudia veria, že najdlhšia cesta v Anglicku (370 km) je aj najstrašidelnejšia. Ľudia tu už videli najčudesnejšie veci: pochodujúcich Rimanov, nahnevanú stopárku či kamión v protismere. Pozor by ste si mali dať aj na prízrak nákladiaka.

Obchvat okolo Stocksbridgeu (Anglicko)

Táto cesta je známa prízrakmi hrajúcich sa detí či zvukmi detských hlasov prichádzajúcich odnikadiaľ. Často tu tiež vídať mnícha, sledujúceho okolie. Raz po ňom dokonca pátrala polícia, no nič nenašli. Najstrašidelnejšie sú ale príhody ľudí, ktorí zrazu zbadali mnícha, ako sedí vedľa nich v aute.

Strašidelné diaľnice a cesty v okrese Boone (Illinois)

V tejto oblasti je strašidelných ciest viac: Wheeler, Flora Church, Pearl, Poole, Sweeney, a mnoho iných. Známa je tiež križovatka Bloodspoint Road. Tamojší obyvatelia veria, že prízraky sú dôsledkom mnohých tragických udalostí z minulosti ako obesenia, vlakové nešťastia a dokonca údajné upálenie čarodejnice.

38374955 - abandoned horror house

Zákruta mŕtveho muža (Dead Man’s Curve) Okres Clermont, (Ohio)

Ide o nebezpečnú križovatku v zákrute. V roku 1969 tu po zrážke Impaly s Roadrunnerom zomrelo päť tínedžerov. Jeden člen posádky, Rick, prežil. Od tej noci vídajú ľudia na zákrute ducha, akúsi tmavú trojrozmernú siluetu muža bez tváre. Rick ho videl dokopy päťkrát. Žeby išlo o jeho mŕtveho kamaráta?

Kelly Road Ohioville, (Pensylvánia)

Straší na asi 1,5-kilometrovom úseku, kde ľudia vídajú biele postavy a počujú nevysvetliteľné zvuky. Zvieratá, ktoré tadeto prejdú, začnú byť bezdôvodne agresívne voči iným zvieratám i ľuďom. Dôvodom zvláštnych javov sú vraj kultové obrady, ktoré sa tu kedysi vykonávali.

Cesta A75 Kinmont Straight (Škótsko)

Hlásenia o paranormálnej aktivite na tejto ceste sa objavili už pred vyše päťdesiatimi rokmi. A rátajú sa na stovky. Miestni cestu dokonca prezývajú Cesta duchov. Častým javom sú náhle zjavenia uprostred vozovky. Vodiči si myslia, že niekoho zrazili, ale keď zastavia, nič podozrivé nenájdu.

Tak čo, tešíte sa na najbližší výlet autom?

Čítajte tiež:

Niektoré signály z hviezd možno vysielajú mimozemšťania

Na pracovnom trhu rastie počet cudzincov


Zdroj: http://www.everydaykiss.com/random/top-10-most-famous-haunted-roads-around-the-world.html/#.WBfEGi3hCUk