Do ktorej strany sa pri bozku nakloniť aby ste predišli trapasu

0
4612

Každý, kto niekedy bol na rande, vie, že zlý bozk môže pokaziť šance na ďalšiu schôdzku. Obzvlášť nepríjemný je prípad, keď sa nevydarí prvý spoločný bozk. Čo ovplyvňuje, či je bozk dobrý alebo nie? Mnoho vecí. Dokonca aj taká drobnosť ako výber strany, z ktorej sa k druhému nakloníte.

Väčšina ľudí sa pri bozku nakláňa doprava. Vyplýva to z novej štúdie, ktorú uverejnil magazín Scientific Reports. Výskumníci z univerzity v meste Dháka v Bangladéši požiadali 48 manželských párov, aby sa v súkromí bozkávali a potom odpovedali na otázky o rôznych aspektov bozkávania. Z ich odpovedí zistili, že až dve tretiny ľudí sa pri bozkávaní nakláňajú doprava. Muži iniciovali bozk pätnásťkrát častejšie ako ženy. Príjemca bozku sa takmer vždy takisto naklonil doprava, aby bolo bozkávanie jednoduchšie.

Autori štúdie špekulujú, že tendencia nakloniť sa pri bozku do pravej strany má súvis s tým, že emócie a takisto aj rozhodovacie procesy prebiehajú v mozgu v ľavej hemisfére. „Naklonenie hlavy je jeden z prvých procesov, ktoré môžeme pozorovať vo vývoji človeka. Vidíme ho už v maternici. Ľudia si zvolia, do ktorej strany sa budú prirodzene nakláňať, ešte skôr, ako si vyberú silnejšiu ruku či nohu,“ tvrdí Rezaul Karim, hlavný autor štúdie.

Keď budete nabudúce pri prvom bozku neistí, nakloňte sa doprava. Možno vďaka tomu predídete katastrofe.

Čítajte tiež:

Toto nás v škole nenaučili. Ako zvládať emócie

Spoznajte celú abecedu bozkov. Od bozku na čelo po bozk ruky

Stretli ste už nejakého perfekcionistu – upozornite ho na tieto veci


Zdroj: http://www.mensfitness.com/women/dating-advice/theres-scientific-reason-you-tilt-your-head-right-when-leaning-kiss