Čo sledovať pri výbere granúl pre psa

0
904
Zdroj obrázku: Budimir Jevtic / Shutterstock.com

Vybrať tie najlepšie granule pre vášho psa nemusí byť vždy tak jednoduché, ako sa to na prvý pohľad môže zdať. Preto sme pre vás pripravili tipy, čo sledovať pri výbere granúl pre vášho štvornohého miláčika.

Už na úvod treba poznamenať, že v súčasnosti neexistuje jednotná odpoveď na to, ktoré sú tie najlepšie granule pre psov.

Je tomu tak kvôli tomu, že každý psík má iné požiadavky na svoju stravu, a to na základe plemena, veku, kondície či životného štýlu psa.

Vyberajte podľa plemena

Základným faktorom, na ktorý by ste mali dbať pri výbere granúl pre psa je plemeno vášho štvornohého miláčika.

Každé plemeno totiž má iné špecifické požiadavky na zloženie granúl a kde jednému by konkrétna značka mohla chutiť a dodať mu potrebné živiny, u druhého plemena by mu mohli tieto granule spôsobiť zdravotné ťažkosti.

Vek psa

Dôležitým faktorom pri výbere granúl pre psa je aj jeho vek. Malé šteniatka vyžadujú inú formu stravy ako dospelé psy, ktoré potrebujú čerpať zo stravy veľké množstvo živín kvôli udržaniu svojej kondície.

Iné granule pre psov vyžadujú aj psíkovia v seniorskom veku, ktorí mávajú často problémy s trávením. Pre týchto psov sú tak najlepšími granulami také, ktoré sú ľahko stráviteľné, no súčasne poskytujú dostatok živín k ich životu.

Zloženie

Posledným faktorom, ktorý by ste mali sledovať a dbať naň pri výbere granúl pre psov je ich samotné zloženie.

Kvalitná psia strava by mala disponovať veľkým obsahom vitamínov, minerálov či ďalších stopových prvkov. Dôležitá je taktiež presná špecifikácia druhu mäsa, ktorú niektorí výrobcovia častokrát zanedbávajú.

Ak nepoznáte z akého mäsa boli granule vyrobené, odporúčame vám sa im oblúkom vyhnúť.

Slová na záver

Výber tých najlepších granúl pre psa môže byť často poriadne náročný, ak sa však budete držať odporúčaní, o ktorých sme písali vyššie, nemali by ste pri ich výbere trafiť vedľa.

Všeobecne vám taktiež odporúčame nenakupovať granule pre psov v bežných supermarketoch, ale využiť na to špecializované predajne chovateľských potrieb alebo e-shopy, ktoré sa na psie granule zameriavajú.

Čítajte tiež: