Neviete, ako zabaviť dieťa? Skúste tieto aktivity

0
2348

Pracovníkov v múzeách poznáte po mene, v parku ste boli dvadsaťkrát (len za minulý mesiac) a všetky diely Shreka i Doby ľadovej ovládate naspamäť. Je to oficiálne – minuli sa vám nápady na aktivity s deťmi. Inšpirujte sa naším zoznamom činností, ktoré stimulujú mozog a prinášajú nezabudnuteľné dobrodružstvá.

43741832 - child.

Nápady na aktivity s deťmi

Aktivity pre šikovné ruky

Vyšívajte, spravte spolu koláž alebo vytvorte šarkana. Skúste spolu niečo vytvoriť, fantázii sa medze nekladú.

Čítajte si

Peter Pan, Matilda, Janka a Danka či O psíkovi a mačičke. Prečítajte svoju obľúbenú detskú knižku s vašou ratolesťou a pri spomienkach na detstvo sa neubránite slzičke.

Kúzlite

Kúzla dokážu deti zabaviť ešte viac ako videohry. Neveríte? Naučte sa nejaký trik na internete alebo si rovno zakúpte kúzelnícku sadu.

Zasaďte si kvietky

Práca v záhrade je oveľa zábavnejšia, keď vám pri nej pomáhajú dve malé rúčky. Zasaďte semiačka ešte dnes, a potom spoločne sledujte ako vaša práca zakvitne.

41178667 - mom with her 2 years old child cooking holiday pie in the kitchen to mothers day, casual lifestyle photo series in real life interior

Varte spolu

Rovnakú pomoc oceníte aj pri varení. Jednoduchšie činnosti vaše dieťa zvládne a bude mať z toho aj radosť. Najmä ak budete spolu pripravovať jeho obľúbené jedlo.

Kúpte maľovanky

Maľovanky zažívajú boom. V súčasnosti ich veľmi radi vymaľovávajú najmä dospelí.

Dostali dokonca prívlastok „antistresové“. Nezabúdajme však, že primárne boli určené pre deti. Ak domov prinesiete maľovanku vo formáte A3, zabavíte dieťa na hodiny.

Skočte do kina

Kino je príjemná klasika. Pri dnešnej produkcii animovaných filmov nie je problém nájsť taký, pri ktorom sa nebudete nudiť a zabaví sa aj vaša ratolesť. 

Veďte si denník

Povzbuďte dieťa, aby si zapísalo (alebo zapíšte za neho) každý deň jednu vec, ktorú sa v priebehu dňa naučilo alebo zažilo. Po rokoch budete mať krásnu spomienku a pohľad na svoje skoré roky raz ocení aj váš syn či dcéra.

21144746 - closeup portrait of a baby learning to play piano with mother - from above

Kúpte mu hudobný nástroj

Hranie na hudobnom nástroji je zábava. Máme pre vás aj malý tip, aby ste zvládli hudobné začiatky svojho dieťaťa – falošné tóny znejú na gitare oveľa menej zle ako na hociktorom inom nástroji.

Spravte si zmrzlinu

Zmrzlinu milujú všetci. Čo tak pripraviť si ju doma?

Zahrajte mu bábkové divadlo

Prebuďte svojho umeleckého ducha a pripravte si pre dieťa predstavenie.

Jednoduché bábky a malé javisko si vyrobíte poľahky doma. Možno vo vašom dieťati vyvoláte záujem o divadlo a ďalšie predstavenie si ono pripraví pre vás.

Čítajte tiež:

Zmrazenie ženských vajíčok. Všetko, čo potrebujete vedieť

Rodičia, pozor. Džúsy nie sú pre bábätká

Jedenástka doposiaľ najlepších filmov tohto roku

 


Zdroj: https://www.purewow.com/shop/family/things-to-do-with-your-kids-ideas