Ako udržať plynulú konverzáciu tak dlho, ako chcete. Pomôžu vám tieto 3 jednoduché kroky

0
1961

Po štandardných úvodných otázkach často nastane trápne ticho. Aby ste zabezpečili plynulý priebeh konverzácie, mali by ste mať na pamäti tieto tri kroky. Pomôžu vám vašu konverzáciu rozvinúť prirodzene do niečoho oveľa zaujímavejšieho a zábavnejšieho.

Otázky s otvoreným koncom

Ak máte záujem predĺžiť konverzáciu, položte si vždy otvorené otázky. Na akúkoľvek otázku, ktorú dostanete, odpovedzte inou otázkou, aby vám druhá strana mohla odpovedať svojim vlastným názorom.

Pomocou ich odpovedí vytvorte ďalšie otázky

Ak ste narazili na tému, ktorá je pre druhú stranu zaujímavá, použite ich odpoveď na vytvorenie ďalších otázok a zistite viac o ich záujmoch. Zároveň sa budete cítiť aktívnejšie.

Rozdávajte komplimenty

V prípade, že ide o vašu úplne prvú konverzáciu, komplimenty typu ,,som rád, že som ťa tu stretol, inak by to tu bola nuda“, vedia príjemne zahriať.

Ak sa druhej strane podaril nejaký úspech, pochváľte ich.

Kompliment alebo dva sú príjemným odpočinkom od typického rozhovoru formou otázok a odpovedí.

Pochváľte osobu, s ktorou sa rozprávate, iba vtedy, keď už váš rozhovor prebieha aspoň niekoľko minút. Ich predčasné používanie môže pôsobiť strašidelne a zúfalo.

Nenechajte sa stiahnuť ,,online dobou“ a nezabudnite, že ľudský kontakt je v našom živote veľmi dôležitý. Praktizujte pri nadväzovaní rozhovorov s kýmkoľvek, kdekoľvek. Nikdy neviete čo zaujímavé sa dozviete.

Čítajte tiež: