Predlžovanie mihalníc. Čo si treba pred tým zvážiť a aké sú aktuálne trendy

0
2316
Leferty beauty

Ak uvažujete o predlžovaní mihalníc, existuje mnoho trendy štýlov, z ktorých si dnes viete vybrať. V skutočnosti môže byť rozmanitosť štýlov značne mätúca. Pri rozhodovaní, by ste okrem kvality salónu mali brať do úvahy aj váš tvar oči a vzhľad, ktorý chcete predĺžením dosiahnuť.

Ako funguje predlžovanie mihalníc

Nemýľte si predlžovanie mihalníc s umelými mihalnicami, ktoré si môžete zakúpiť aj v drogérii a bez pomoci nalepiť doma. Pri profesionálnom predlžovaní mihalníc, sylistka pripevní ku každej vašej mihalnici prírodnú, alebo syntetickú mihalnicu. Predĺženie mihalníc sa zvyčajne aplikuje iba na líniu horných rias, nie na spodné riasy. Mihalnice je možné aplikovať jednotlivo, alebo v trsoch. Súčasné možnosti sú takmer nekonečné.

Výber materiálu

Salóny majú niekoľko rôznych možností výberu materiálu, ktorý vyhovuje vášmu rozpočtu a vzhľadu, ktorý chcete dosiahnuť. Najbežnejšie mihalnice sú pravé norkové, umelé norkové, hodvábne a syntetické. Materiál, ktorý by ste mali zvoliť, závisí od mnohých faktorov, ktoré by s vami profesionálna stylistka mala vedieť prediskutovať a predlženie vám dokonale prispôsobiť.

Čo by ste mali brať do úvahy pri výbere predĺženia

  • Tvar vášho oka – mandľový, okrúhle oči, padnuté viečka atď.
  • Veľkosť vašich očí – veľké, malé
  • Orientáciu/vzdialenosť vašich očí
  • Farbu očí
  • Vlastnosti vašich prírodných mihalníc – ich dĺžka, objem, farba a zvlnenie
  • Vaše preferencie – prirodzený vzhľad oproti dramatickému vzhľadu
  • Akékoľvek alergie alebo citlivosť na látky, ktoré môžete mať
  • Vaša schopnosť údržby
  • Aktuálne trendy

Trendy v predlžovaní mihalníc sa odvíjajú od celkových trendov v líčení a kozmetike.

My sme sa opýtali odborníkov v Leferty beauty, ktoré typy predĺženia najčastejšie vyhľadávajú Slovenky:

Fox eyes

Zobraziť príspevok na Instagrame

Fox eyes, alebo tzv. líščie oči zažívajú absolútny boom a niet sa čomu čudovať. Tento trend dodá vaším očiam zdvihnutý, supermodelkovský efekt a s pomocou mejkapu viete dosiahnuť mandľový tvar očí aj v prípade, že ich nemáte.

Technika spočíva v nalepení jednej, alebo dvoch rias na každú prirodzenú s použitím bieleho, alebo čierneho lepidla. Na tento typ predĺženia sa väčšinou používajú hodvábne, alebo norkové riasy.

Wet look

Zobraziť príspevok na Instagrame

Tento vzhľad je vhodný pre rôzne tvary očí, najmä pre ženy, ktoré majú stredne dlhé, alebo dlhé prirodzené mihalnice.

Pri tomto predĺžení sa používajú riasy typu M a L, ktoré u nás nájdete jedine v salóne Leferty beauty. Trik spočíva vo vytvorení trojuholníkového tvaru a dokonalej hustoty a textúry.

Wispy Volume

Zobraziť príspveok na Instagrame

Wispy Volume je pokročilá technika, ktorá spočíva v lepení vejárika z dvoch až šiestich mihalníc a striedania dĺžok. V podstate ide o kombináciu predĺženia a zahustenia, ktorá je pôsobivá a dokáže vašim mihalniciam dodať populárny strapatý vzhľad.

Eyleiner effect

Ako je už z názvu jasné, ide o efekt očnej linky, ktorý je vhodný najmä ak máte primeraný počet vašich vlastných mihalníc.

Všetky spomínané typy predlženia a mnoho ďalších nájdete v certifikovanom a profesionálnom salóne Leferty beauty.