Muž z ocele – veľkolepé sfilmovanie Supermana v kinách od 14. júna

0
1671

SupermanOd producenta Zacka Snydera a režiséra Christophera Nolana sa najbližšie môžeme tešiť na naozaj výnimočné oživenie jedného z najslávnejších príbehov komixového sveta. Superman, ako muž z ocele, ako sa mimochodom aj film samotný volá, bol sfilmovaný niekoľko krát, dokonca aj vo vlastnom seriáli. Filmovú poctu však získa až teraz.

Najnovší film predstavujúci príbeh jednej z najslávnejších komixových postáv z dielne DC Comics, sa odohráva v súčasnosti, no vo významnej miere je nám predstavený práve počiatok Supermana. Jeho detstvo, opustenie rodnej planéty, a dospievanie. Žiadnym trápnym spôsobom, ako sa to podarilo i tak úspešnému seriálu Smallvile, ale s postupným prechodom do jeho dospelosti, keď už bude čeliť výzvam a verejnosť bude poznať Supermana ako ochrancu. Zaujímavé je aj herecké obsadenie.

Réžia: Zack Snyder
Hudba: Hans Zimmer
Hrajú: Henry Cavill, Amy Adams, Diane Lane, Kevin Costner (ako otec, ktorý sa ho ujme na Zemi), MIchael Shannon, Russell Crowe (Ako skutočný otec na planéte Cryptonite), Laurence Fishburne, excelentný Michael Shannon v zápornej postave a ďalší.
V kinách od 14. júna 2013