V Číne predávajú živé korytnačky a rybky ako prívesky na kľúče

5
12476

Čína sa už asi zbláznila. Čínske úrady totiž ignorujú šialený nápad predaja malých korytnačiek, či iných zvieratiek vo vrecúšku s podivnou tekutinou, ktorá im vraj zaistí prežitie na niekoľko týždňov až následne uhynú. Neobvyklé prívesky na kľúče pritom vychádzajú okolo 2 € a kúpiť ich je možné v obchodoch ako aj u malých predajcov na ulici. Bezohľadnosť voči živým tvorom však tentoraz prekračuje všetky medze. Malé korytnačky uväznené vo veľmi malom balíčku sú citlivé na rôzne zmeny tlaku tekutiny v ňom.

Netradičné prívesky na kľúče
Použitie ako skutočný prívesok na kľúče musí život korytnačky skrátiť na ešte menej, než garantuje výrobca. Pri pomyslení toho, čo asi malá korytnačka prežíva sa dá v skratke zhrnúť jej život na utrpenie v balíčku minimálne 4,5 cm x 4,5 cm s malým množstvom vzduchu, hompáľajúc a prežívajúc všetky otrasy, pohyby kabelky či vrecka, nárazy kľúčov, manipuláciu rúk a samozrejme počítajme do toho zvedavosť všetkých, čo si chcú obzrieť túto novinku na vlastné oči a skúšajú, čo korytnačka vydrží. Aj takáto vie byť Čína, čo je veľkým sklamaním.

V Číne predávajú živé korytnačky a rybky ako prívesky na kľúče

Zvieracích druhov je oveľa viac
V žiadnom prípade nejde len o rybičky a korytnačky. Ide aj o rôzne druhy jašteríc a mlokov, ktoré si skrátka môžete ako prívesky kúpiť a nemusíte sa starať o ich prežitie. Majú svoju trvanlivosť a po nej si skrátka kúpite prívesok nový. Taká je totiž politika tohto nového trendu v Číne. Táto vec sa objavila vo veľmi ojedinelom prípade ešte v roku 2002 neďaleko Hong Kongu a videli to tam aj Poliaci na dovolenke, z čoho boli zhrození. O novinku teda nejde. No až teraz naberajú na popularite. Pre turistov to však nie je. Pri pokuse prepašovania niečoho takého cez letiskovú kontrolu si každý vieme predstaviť následné problémy.

foto: Youtube

Comments are closed.