Ruskí študenti a ich správanie: mizne toaletný papier, mydlo, cukor…

2
1446

Dnes trochu na odľahčenú tému, ako sa darí ruským študentom v New Yorku. New York je ich plný. Na prvý pohľad by to nikto nepovedal, štatistické úrady, akoby sa v tom strácali, pokiaľ hľadáte lacné ubytovanie a prácu v New Yorku, narazíte na nich takmer všade. Ak v USA neštudujú, sú tu na dlhom predĺženom výlete a pokiaľ ani to, tak sa tu snažia nájsť prácu. Niečo majú však spoločné. Hovoriť by vám o tom mohli viacerí Slováci, iní Rusi, a cudzinci, ktorí sa často s práve popisovanými študentmi stretávajú.

Fastfood typu McDonalds a Burger King v USA ponúka kečup a horčicu priamo pri pulte zdarma. Nájazd kobyliek v podobe ruských študentov po sebe necháva spúšť a prázdne nádobky. Dokonca aj hlúpe slamky na nápoj miznú. Akoby jeden potreboval 10 slamiek k jednému nápoju. Na verejných záchodoch sa vám môže občas pošťastiť strašný pohľad na mladíka, či slečnu, ktorí do igelitového vrecúška vytláčajú mydlo zo zásobníka pri umývadle. Z toaletného papiera vám len málokedy niečo nechajú, keďže si ho veľmi často a radi berú domov. Dokonca sa vám pri hľadaní podobnej témy podarí nájsť slečnu, čo pod bundou (samozrejme, že sa ju nedalo zapnúť) brala celý ten veľký toaletný kotúč, ktorý je bez kľúčika od zásobníka problém vybrať. Ušetriť sa skrátka snažia všade, kde to ide aj nejde. Dokonca by vám vedeli poradiť, na ktorom mieste nájsť najlepšie nedohorené cigarety, z ktorých je ešte možné čo to vyfajčiť. Najlepšie sú finančné podniky a štvrte, pred ktorými sa občas zdržia makléri, či iné kancelárske krysy. Podľa slov samotných študentov je pravda, že ich často tlačí čas. Aj v blízkosti zastávok, keď čakajúcim prichádza spoj.

Lacnejšie hotely s ponukou raňajok zažívajú tiež nájazdy kobyliek, najmä čajových vrecúšok, baleného cukru, príbora a neraz aj celej šálky s tanierom. Čašníčka Janka nám potvrdila, že hoci popis patrí na študentov skôr z celkovo post-sovietskych krajín, absolútnou výnimkou nie sú ani obyvatelia krajín Balkánu a kde tam si niečo zoberú aj naši, Poliaci či Češi. Z iného zdroja zas máme časť z nedohovoreného vtipu, „aké je obľúbené zamestnanie ruských študentov?“ – vraj umývanie riadu v reštauráciách. Často sa k nim dostane nedotknuté mäso, kocky syra, alebo zeleniny a pre začiatok je to vraj naozaj dobrý štart.

Ak máte niekoho, čo býva v byte s podobnými spolubývajúcimi, môže pobyt pri nich pripomínať aj paródiu na chudobnú domácnosť. Tácka na ktorom je miska s pukancami je pôvodom z McDonalds. Žiarovka čo svieti na chodbe je pôvodne zo záchodov v obľúbenej kaviarni, kde bola jedna skrátka navyše. A zbierka drahých módnych časopisov pochádza z vonku. Niekto si ju len tak niekde položil k iným smetiam a nehlásil sa k nej…

Informácie ste nám poslali po vydaní článku o ruských turistoch správajúcich sa podobne v zahraničí. K tomu treba ešte dodať, čo bolo aj sľúbené, správu užívateľa menom Joži. Na jeho služobných cestách sa zúčastnil v Nemecku malého turnaja v squashi, kde mali hráči pripravené uteráky. Jeden ruský súťažiaci si ich zobral rovno 5 a štyri z nich úspešne natlačil svojej priateľke do kabelky. Občas vedia byť aj kúzelníci.

Na druhej strane, musíme uznať, že majú zmysel pre humor.

Comments are closed.