Islandská divožienka Björk sa vracia s multimediálnym projektom Biophilia

0
1237

Björk Guðmundsdóttir známa jednoducho ako Björk mala vždy veľmi blízko k novým technológiám. Jej v poradí 7 štúdiový album, ktorý vyjde 26. septembra pod názvom Biophilia bude prelomom vo svete hudby. Tento krát nepôjde len o klasické hudobné cd, ale čaká nás multimediálny projekt, ktorý umelkyňa pripravila v spolupráci so spoločnosťou Apple. Bude to prvý „app album“ v histórii. Napríklad pieseň Virus bude obsahovať aplikáciu , pri ktorej užívateľ môže nahánať vírus, no v momente keď vyhrá sa však pieseň skončí.
Multimedíálny projekt Biophilia, ktorého režisérom je speváčkin dlhoročný spolupracovník a režisér jej klipov Michael Gondry (Declare Independence, Bachelorette, Yoga, Hyper-Ballad, Isobel, Army of me a Human Behaviour) má obsiahnuť hudbu, app aplikácie pre i Pad, internet a živé koncerty.
Pilotným singlom z nového albumu je pieseň Crystalline, ktorá oficiálne vychádza 30 júna. Pieseň hudobne pripomína jej predchádzajúcu tvorbu z obdobie albumu Vespertine.
Aj keď album vychádza až na jeseň, nové piesne speváčka predstaví už od dnes na Manchester International Festival. Ako sama speváčka prezradila, konceptom pre novú show je meditácia nad vzťahom hudby, prírody a technológie.
Čo iné by sme mohli očakávať?!
Sme radi, že po komerčne ladenom albume Volta (2007), sa nám vracia stará dobrá Björk, ktorú tak milujeme!