6 vecí, ktoré by mali vedieť všetky brunetky

0
3707

Brunetky sú rôzne – od zlatého gaštanového odtieňa až po výraznú čokoládovú. A hoci máte osvedčenú rutinu, ako sa starať o svoju korunu krásy, robíte zároveň všetko preto, aby bola žiarivá a zdravá? Máme pre vás šesť tipov, ako zdôrazniť farbu.

44743111 - three beautiful young girls posing against the backdrop of the park

Používajte nenáročné farby

Ak si farbíte vlasy, skúste hľadať prípravky, s ktorými si viete poradiť aj sama doma. (Stojí to za pátranie.) Brunetky majú veľa možností, ako vyzerať prirodzene aj s odrastajúcimi vlasmi (rôzne druhy melírov, tónovanie a podobne).


Tip redakcie: Peroxid vie, ako zosvetliť vlasy. Tieto baby to však prehnali na plnej čiare


Odfarbovanie dobre zvážte

Všetkým nám je jasné, že je takmer nemožné z času na čas odolať túžbe po svetlejších vlasoch. Najprv by ste sa však mali poradiť so svojou kaderníčkou. Zosvetlenie hnedých vlasov môže poškodiť ich štruktúru a celý proces môže trvať aj niekoľko hodín podľa toho, aký výsledok si želáte. Pred takým veľkým rozhodnutím je teda dobré poradiť sa s odborníkom.

Používajte vlasové glazúry

Na udržanie farebného odtieňa používajte takzvané vlasové glazúry s hnedými pigmentmi. Po umytí šampónom a aplikovaní kondicionéru naneste glazúru od koreňov až ku končekom, nechajte tri minúty pôsobiť a zmyte. Na určitý čas vám oživí farbu.

Vyskúšajte oplachovanie kávou

K lesku a zvýrazneniu farby si môžete pomôcť aj sama domácim receptom. Nalejte si uvarenú kávu (ktorú, samozrejme, necháte vychladiť) na vlhké vlasy a po 30 minútach opláchnite. Budete prekvapená, ako vám ožije farebný odtieň.

Chráňte si vlasy pred slnkom

Ochraňovať si vlasy pred škodlivými ultrafialovými lúčmi by nemali iba blondíny. Slnko vie zmeniť aj hnedú farbu na mosadznú až oranžovú. Výborné sú napríklad ochranné krémy, ktoré zároveň zabraňujú vysušovaniu a lámaniu.

Aj pred teplom

To isté platí pre úpravu vlasov. Každodenné vysušovanie fénom či natáčanie vlasy zaťažuje a zvyšuje ich lámavosť. Blednutiu farebného odtieňa a „praženiu“ vlasov zabránite používaním termálneho spreja pred úpravou. Zvlhčí vlasy zvnútra a dodá im lesk aj objem.

Čítajte tiež:

Podľa vedcov majú šťastní ľudia 8 spoločných znakov

Ako sa vyrovnať s rozchodom a s tým, ak stále niečo cítite k bývalému

Kľúč k ženskému srdcu- ak ju chcete zaujať, musí na vás mať slabosť.


Zdroj: https://www.purewow.com/beauty/brunette-hair-beauty-tips