Ruský parlament chce zvýšiť bezpečnosť zahraničných diplomatov

0
2756

64690425 - building of the government of the russian federation in moscow at evening (white house the view from the top)

Ruský parlament vyzýva na zvýšené bezpečnostné opatrenia pre diplomatov

(TASR) – Na zvýšenie bezpečnostných opatrení pre ruských diplomatov v zahraničí vyzvala dnes Štátna duma – dolná komora ruského parlamentu – v reakcii na zavraždenie ruského veľvyslanca v Turecku z pondelka tohto týždňa.


Tip redakcie: Vianočné zvyky v jednotlivých kútoch Slovenska


Rusko chce zlepšiť ochranu diplomatov

Duma hlasovala dnes o rezolúcii odsudzujúcej zabitie ambasádora Andreja Karlova a vyzývajúcej vládu v Moskve, aby prijala mimoriadne opatrenia na ochranu ruského diplomatického zboru v zahraničí.

Atentát nenaruší vzťahy medzi Tureckom a Ruskom

Vyšetrovatelia z Turecka a Ruska teraz pátrajú po stopách, ktoré by zavraždenie Karlova, zastreleného pred očami užasnutých návštevníkov fotografickej výstavy v Ankare, objasnili. Ruská aj turecká strana prisľúbili, že táto vražda negatívne neovplyvní snahu o zlepšenie bilaterálnych vzťahov oboch krajín.

K zabitiu veľvyslanca Karlova došlo v čase, keď Turci rozhnevane protestujú proti podpore sýrskeho prezidenta Bašára Asada zo strany Moskvy a proti ruským aktivitám v severosýrskom meste Aleppo.

Ako vyplynulo z utorkového telefonického rozhovoru tureckého ministra zahraničných vecí Mevlüta Čavušogla s jeho rezortným kolegom Johnom Kerrym, turecká vláda pripisuje zodpovednosť za tento atentát hnutiu exilového duchovného Fethullaha Gülena, žijúceho od roku 1999 v USA.

Čítaj tiež:

Indonézska polícia zabila militantov, ktorí mali v pláne teroristický útok na Silvestra

Podozrivého z útokov v Berlíne prepustili

Vianoce a vianočná večera netradične. Čo jedia ľudia vo svete?