10 pozitív masturbácie

1
21109

Vply masturbácie na zdravie

Aj keď okolo masturbovania stále existuje tabu, nemá prečo. V skutočnosti je dokonca dobré pre zdravie. Pozrime sa na desať jej pozitívnych dôsledkov.

45180200 - young man smiling

Vply masturbácie na zdravie

Zlepšuje náladu

Každodenný život je plný stresových situácií. Na to, aby ste sa uvoľnili, si vystačíte aj sami. Masturbácia pôsobí ako antidepresívum a uvoľňovač napätia. Dávka endorfínov, ktorá sa po nej vyplaví do tela, vám zaručene zlepší náladu.

Zlepšuje kvalitu spánku

Pri mužskej ejakulácii telo vylúči chemikálie ako oxytocín, adiuretín a prolaktín, ktoré prirodzene vyvolávajú pocit spánku. Masturbácia môže mať na telo sedatívny účinok. Potláča vplyvy stresu a pomáha nám zaspať.

Pomáha pri prechladnutí

Pri istom experimente s jedenástimi mužmi vedci zistili, že pri orgazme sa v krvi zvýši počet leukocytov, ktoré udržujú zdravý imunitný systém.

13589985 - muscular handsome sexy guy with pretty woman, on dark background, glamour  light

Zvyšuje výdrž

Ak ste nervózny pred prvým rande a bojíte sa, že pri sexe dlho nevydržíte, skúste asi hodinu predtým masturbovať. Pripravíte sa na intenzívne pocity bez toho, aby vás rýchlo premohli. Zapracujete tak na výdrži aj pocite kontroly nad vlastným telom, čím zmenšíte riziko predčasnej ejakulácie.

Znižuje riziko porúch erekcie

Podľa štúdie z roku 2008 pomáha masturbácia udržať „tam dole“ všetko v poriadku. Rozprúdi krv a tekutiny a všetky orgány vďaka nej fungujú tak, ako majú.

Predchádza rakovine prostaty

Podľa harvardskej štúdie z roku 2004 čelili muži, ktorí ejakulovali 21-krát za mesiac, menšiemu riziku rakoviny ako muži, ktorým sa to podarilo štyri až sedemkrát za mesiac. Presná príčina nie je jasná, no cieľom je zbaviť sa starého a potenciálne škodlivého semena a vytvoriť priestor pre nové.27


Tip redakcie: 10 krokov k postave ragbistu od Maro Itojeho


Prospieva srdcu

Muži, ktorí dosiahnu vrchol raz mesačne, čelia až o 45% vyššiemu riziku infarktu ako tí, ktorí zažijú orgazmus dvakrát týždenne. Štúdia pripúšťa, že zdravší a mladší muži majú sex častejšie, no zároveň dodáva, že zvýšený tep a srdcová činnosť pri masturbácii sú pre krvný obeh prospešné a môžu znížiť riziko infarktu.

Omladzuje

Ľudia, ktorí na svoj vyzerajú nezvyčajne mlado, za to možno vďačia masturbácii. Naozaj! Môže za to zrejme s ňou spojená fyzická aktivita, zvýšená cirkulácia krvi a jej blahodarný vplyv na spánok. Dokáže tiež pozitívne zmeniť mozgové bunky. Kľúčom je užívať si každý dotyk a pocit spojený s uspokojovaním sa.

Zabraňuje prenosu sexuálnych chorôb

Ak ste slobodný a nemáte stáleho a overeného sexuálneho partnera, masturbácia je bezpečnejšia voľba ako náhodný sex s neznámym človekom.

Predlžuje život

Presne tak, sexuálna aktivita vám môže pridať niekoľko rokov k životu. Podľa dvadsaťročnej štúdie publikovanej v British Medical Journal žijú muži s najvyšším počtom orgazmov dlhšie a ich život je aj kvalitnejší. Vzhľadom na všetky spomínané výhody to nie je prekvapujúce.

Čítajte tiež:

Oživte svoj sexuálny život podľa zverokruhu

6 rád pre mužov trpiacich oneskoreným vyvrcholením

 


Zdroj:http://www.mensfitness.com/women/sex-tips/12-benefits-0

Comments are closed.