Tu by ste si mali hľadať prácu pokiaľ ste príliš citliví

0
1960

Ak ste vysoko citlivá osoba, máte biologickú predispozíciu reagovať na svet okolo vás citlivejšie. Prílišná citlivosť ovplyvňuje veľa oblastí vášho života, vrátane pracovnej. Nasledujúce 4 oblasti sú pre vás ideálnou voľbou.

Kreatívne oddelenie

Viete, aký je najväčší dar citlivých ľudí? Tvorivosť. Pracovné miesta, ktoré využívajú vaše umelecké talenty – či už písanie a grafický dizajn alebo herectvo a spev – vás kreatívne napĺňajú,  umožňujú vám pracovať nezávisle a zároveň vám umožňujú zdieľať váš dar s ostatnými.

Zdravotníctvo

Vysoko citliví ľudia sú väčšinou intuitívni a empatickí, preto sa vedia dobre uplatniť v starostlivosti o pacientov.  Avšak nie všetky zdravotnícke povolania sú pre nich vhodné  (napríklad časté operácie, sú pravdepodobne príliš stresujúce), dobre sa však uplatnia ako sanitári, poradcovia, alebo ako fyzioterapeuti, samozrejme iba ak sa dokážu odosobniť od pacientov.

Biznis

Bežná chybná predstava pokiaľ ide o vysoko citlivých ľudí je, že nemôžu byť vodcami. To, že citliví ľudia nejdú cez mŕtvoly neznamená, že nevedia efektívne riadiť. Títo detailisti sa vedia dobre uchytiť ako majitelia malých firiem a pravdepodobne vytvoria priaznivú a prospešnú atmosféru pre zamestnancov.

Živnostníci

Schopnosť nastaviť si vlastný rozvrh a pracovať podľa vlastných podmienok znie celkom krásne, nie? Navyše, keďže ste pravdepodobne veľmi usilovný a kladiete dôraz na detail, budete sa vám dariť motivovať sa a udržať pod kontrolou  rôzne projekty, na ktorých pracujete.

Čítajte tiež:

Znamenia, ktoré by randiť spolu určite nemali

10 tipov, ako úspešne zvládnuť pracovný pohovor

Mark Wahlberg prezradil svoj šialený denný program. Vstáva kedy iní chodia spať