Takto zistíte, či je vaše manželstvo v troskách

0
8514

Manželstvo je veľký záväzok a na jeho ukončenie treba vážny dôvod. Vedzte, že také existujú. Nie každý vie posúdiť, či ide len o dočasné problémy alebo je jeho manželstvo v troskách. Tieto indície vám môžu naznačiť, že lepšie to už nebude. Život je príliš krátky na to, aby ste ho premárnili v nešťastnom vzťahu.

19119233 - wife and husbend doodles in divorce process concept broken relationships

Manželstvo v troskách

Ubližujete si

Ak sa jeden z vás – alebo dokonca obaja – správa násilnícky, manželstvo sa už nedá zachrániť. Možno si poviete, že facka bola ojedinelá chyba, ktorá sa nebude opakovať. Štatistiky však hovoria o opaku. Ak na vás položil(a) ruku raz, spraví to takmer určite znova a tentoraz s väčšou silou.

Neviete sa prestať hádať

Pri neustálych hádkach sotva môžete byť šťastní. Ak vaše spory často trvajú aj niekoľko dní a nedôjde po nich k udobreniu, zrejme sa cez nezhody nedokážete preniesť. Porozmýšľajte, či chcete takto žiť ďalších desať rokov.



Tip redakcie: Etiketa rozchodov. Čomu sa pri nich vyhnúť



Sexuálna príťažlivosť vyprchala

Hoci manželstvo nestojí na sexe, úplná absencia sexuálnych citov nie je zdravá. V každom vzťahu môže počas stresujúcich období dôjsť k upadnutiu záujmu. Vtedy je dobré život v posteli trochu okoreniť. Ak vás však partner absolútne prestal priťahovať a predstava vzájomných dotykov vo vás vyvoláva odpor, zrejme už niet cesty späť a svoj vzťah by ste mali prehodnotiť.

19671971 - amazed woman looking at disrupt photo

Ste si neverní

Manželstvom si partneri dávajú záväzok, že sa zriekajú milovania s ostatnými. Jeho nedodržanie môže vo vzťahu napáchať nenapraviteľné škody. Niektorí ľudia dokážu odpustiť a zabudnúť, iní sa cez neveru nikdy neprenesú. Ak viete, že ste druhý prípad, nezotrvávajte vo vzťahu len preto, aby ste potrestali neverníka, či dokonca seba. Rozveďte sa a nájdite si niekoho, kto je vašej lásky hodný.

Prestali ste si dôverovať

Manželia môžu stratiť vzájomnú dôveru z viacerých dôvodov, nemusí ísť len o fyzickú neveru. Neplní manžel sľuby? Prestal o vás hovoriť priateľom? Schováva si peniaze na tajný účet? Je nenapraviteľný klamár? To všetko môže narušiť dôveru, ktorá je základný kameň každého vzťahu.

Deti trpia

Deti sú veľmi vnímavé. Všimnú si, že s manželom nevychádzate, a to ani nemusíte po sebe revať či hádzať taniere. Deti si od vás berú príklad aj v oblasti vzťahov. Ak ste nešťastní a v manželstve zotrvávate len kvôli nim, nerozhodli ste sa správne. Naučíte ich totiž len to, že manželstvo je zlé.

38197351 - young couple having relationship difficulties, shallow depth of field focus on foreground

Nie ste nezávislí

Manželstvo je nezdravé, ak v ňom zotrvávate len preto, že manžel(ka) platí účty. Mali by ste totiž hľadať vzťah, v ktorom na vás partnerovi naozaj záleží, podporuje vás a chce, aby ste naplnili svoj potenciál.

Zobrali ste si „narcisa“

Zamilovaní si často myslia, že partnera dokážu zmeniť. Ak však chodíte s narcistickým človekom, vedzte, že iný nebude. Nedokáže sa zmeniť, jednoducho to nemá vo svojej osobnosti. Prinajlepšom bude predstierať, že sa zmenil. V takomto vzťahu sa budete neustále cítiť prázdny a osamelý, čo nie je v poriadku a zrazu sa stane, že je vaše manželstvo v troskách.

Nemáte nič spoločné

Na začiatku ste po uši zamilovaní a máte pocit, že na drobnostiach nezáleží. Preto len mávnete rukou nad tým, že sa vám nepáčia podobné filmy, že jedného z vás nebaví turistika a druhého áno, že vlastne nemáte žiadnu spoločnú aktivitu. Po čase sa z toho môže vykľuť problém. Protiklady sa možno priťahujú, no prežiť celý život s úplne rozdielnym človekom nemusí byť jednoduché.

Čítajte tiež:

Ako vytvoriť šťastný domov pre deti

Muži máme pre vás tipy ako randiť s mamičkou

 


Zdroj:http://www.lovepanky.com/love-couch/broken-heart/how-do-you-know-when-your-marriage-is-over