V Bratislave pripravujú špeciálne trhy pre všetkých milovníkov levandule

0
2275

Levander Coffe levanduľaBratislava v dňoch od 15. do 16. júna otvorí netradičný trh v centre mesta. Na Obchodnej ulici 66 sa už tradične konajú netypické trhy s rôznymi výrobkami, tento krát sa akcia bude niesť v duchu krásnej vône s obchodným názvom: Dotyk levandule. Názov je veľmi trefný, keďže levanduľa sa vás bude dotýkať z každej strany.

Návštevníci si budú v čase od 10:00 do 19:00 môcť kúpiť rôzne kozmetické výrobky, kvety, výživové doplnky s extraktom z levandule vyrobené na Slovensku a v Česku, sviečky či dizajnové doplnky hlavne pre dámy. Taktiež budete môcť ochutnať aj levanduľové víno, kávu či koláčiky. Pre každého návštevníka sa niečo nájde.

Levanduľa ako liek aj pôžitok
Z levandule môžeme pripraviť už spomínané jedlá a nápoje- napríklad chlebík, kávu, do omáčok, k pečenému mäsku alebo ako čaj. Toto nie je však jediné využitie, okrem príjemnej chuti a vône sa z nej vyrába aj olej, ktorý dokáže krásne zregenerovať unavené svaly a telo, je vynikajúci aj pri popáleninách či spáleniach na slniečku. Jej vôňa príjemne upokojuje, takže ak si vložíte malé množstvo do vankúša privodí vám krásne sny a pokojný spánok. Môžeme sa s ňou stretnúť aj ako s prísadou v parfumoch. Pôsobí veľmi dobre na nervový systém, bolesti hlavy a pri reume sa odporúča levanduľový kúpeľ s rozmarínom, ktorý zlepšuje krvný obeh.

Túto akciu vymyslela skupinka chlapcov, ktorí sa snažia propagovať levanduľu, ale hlavne hand made výrobky, o ktoré na tejto akcii určite nebude núdza. Heslom akcie je: Všetko o levanduli, s levanduľou, v levanduľovom. Hlavným organizátorom je Lavender caffe-bar, ktorý ponúka rôzne pochúťky z levandule po celý rok. Na ich stránke na facebooku si môžete nájsť viac informácií o tom, aké dobrôtky budete môcť ochutnať, alebo ako si niektoré z nich dokonca pripraviť. Voľne stiahnuteľné vstupenky aj z nášho Facebooku je možné si vytlačiť, použiť vhodiť do Levanduľovej schránky na trhoch a vyhrať rôzne voňavé fialové ceny.

Informácie a zdroj foto nájdete na: lavendercaffe.sk
Facebook stránky: facebook stránky