Koniec trápnemu nadúvaniu: Návod ako zastaviť nadúvanie

0
6313

Ako zastaviť nadúvanie:

Aj vy tak milujete leto? Víkendové grilovačky, langoše, cigánska či iné dobroty na kúpalisku, leňošenie kde sa dá…často sú to práve tieto, tak srdcu blízke aktivity, ktoré nám môžu spôsobiť nepríjemnosti. Ako sa dá bojovať proti takémuto sezónnemu nadúvaniu?

girl-1461616_1920Jedzte viac červeného melóna 

Také jednoduché! Stále pojedanie ovocia typu červený či ananásový melón a ananásu vďaka svojmu vysokému obsahu vody, sodíka a draslíka zabraňujú nadúvaniu.


Pite vodu po dúškoch

Stály príjem malého množstva vody počas dňa pomáha udržiavať prirodzenú hladinu vody v tele. Odopieranie si vody a následne hltanie veľkého množstva naraz spôsobí vášmu telu šok a vyvolá opační účinok, zdurenie.

hamburger-1414423_1280Vyvarujte sa ,,vianočnému“ brušku

To isté platí ajv prípade jedla. Ak jete menšie porcie a častejšie, regulujete hladinu cukru v krvi a tým pádom znižujete pocit plnosti. Naviac, niečo malé na zahryznutie medzi jedlami kontroluje váš hlad takže si s väčšou pravdepodobnosťou potom vyberiete múdrejšiu možnosť ako napríklad vyššie spomínané melóny.

Prečítajte si čo sa stane keď jete viac ako by ste mali.


Nežuvajte ale cmúľajte

Jeden z najlepších tipov ako udržať pod kontrolou chuť na sladké je jednoznačne žuvačka. Avšak, bezduché žuvanie v skutočnosti vytvára vrecká vzduchu v žalúdku, čo vedie k nadúvaniu. Namiesto žuvačky siahnite teda po mätovom cukríku bez cukru, mäta pieporná prirodzene uvoľňuje žalúdok.

Prečítajte si ako sa zbaviť závislosti na sladkom.

coffee-983955_1920Pitie čiernej kávy

Kofeín v šálke kávy sťahuje hrubé črevo a pomáha vyprázdňovaniu. Stačí si dať pozor na ,,doplnky“ , smotana, mlieko a v podstate všetko z radu mliečnych výrobkov prispievajú k nadúvaniu, takže treba piť obyčajnú čiernu kávu.


Doprajte si dávku brusníc

Brusnicová šťava je jedným s najlepších diuretík. Poznáte tie rady babičiek o liečení zápalu močových ciest? Naozaj fungujú. Žeby preto sú rady na dámskych toaletách také nekonečné? 😛

lenivy Dajte zbohom gauču

Je nám ľúto :(, no to, že sa cítite ako vodný balón spôsobuje práve to milované leňošenie. Urobte svojmu krvnému obehu láskavosť a rozprúďte ho. Dokonca aj troška pohybu ako prechádzka, či odbehnutie si pre niečo pod zub môže pomôcť.

Čítajte tiež: Je cvičenie pre tehotné ženy zdravé?


http://www.purewow.com/body/7-ways-to-prevent-stomach-bloating