Prečítajte si, ako sa vyrovnať s konkurenciou a prečo je pre vás dobrá

0
2820

Či už ste súťaživý typ alebo nie, konkurenciu vo svojom živote stretnete vždy a pri všetkom. Tie súťaživé tipy konkurenciu jednoducho milujú. Sú tu aj tí, ktorí ňou tŕpnu a nevedia, ako sa s ňou vyrovnať. Tento článok sme pripravili práve pre tú druhú skupinu, ktorá nevie, ako sa vyrovnať s konkurenciou.

26865322 - first move: two pawns opposition in the middle of the board .

Ako sa vyrovnať s konkurenciou? Berte ju športovo

Majte prehľad, čo robí vaša konkurencia

Ignorovať svoju konkurenciu je to najhoršie, čo môžete spraviť. Je dôležité mať prehľad o tom, ako sa na trhu pohybuje vaša konkurencia, čo robí, ako to robí a prečo sa jej darí. Tento prehľad vám pomôže stanoviť si ciele a pochopiť, kde možno vy robíte chybu.

Ide o úplne bežný jav v konkurenčnom boji aj veľkých firiem. Inkognito návštevy (napríklad u potravinových reťazcov) nie sú ničím výnimočným.

Učte sa od nej a pochopte, čo robí lepšie a čo zle 

Tak, ako vy sledujete svoju konkurenciu, sleduje aj ona vás. Nech robíte čokoľvek, či už rozbiehate biznis alebo máte stánok na Vianočných trhoch. Sledovaním vašej konkurencie budete presne vedieť určiť, kde sú jej slabé stránky a vykryť ich u seba. Využite šancu, ak budete lepší v tom, v čom vaša konkurencia zlyháva, ich zákazníci prejdú k vám.

11888030 - green apple of the cubic form in an environment of usual green apples.

Inšpirujte sa svojou konkurenciou, no nekopírujte ju

Buďte kreatívni a neustále prichádzajte s novými nápadmi. Inšpirujte sa svojou konkurenciu, no nikdy ju nekopírujte. V konečnom dôsledku to vrhne zlé svetlo len a len na vás. Účelom konkurencie je, aby vás nakopla k novým cieľom a lepším výsledkom.

Bez konkurencie by ste sa vy ani vaša firma či podnikanie nevyvíjalo nijakým smerom. Robí však vaša konkurencia niečo na 100%? Spravte to na 120%. Dôležité je však neostať posadnutý konkurenciou a zachovať si zdravý a súťaživý odstup.

Zásadné veci, ktoré konkurencii nerobte:

  • neohovárajte svoju konkurenciu, bude to v konečnom dôsledku zlé pre vás
  • neignorujte konkurenciu, môžete sa od nej veľa naučiť
  • nebuďte ňou posadnutí aby ste nezabudli na svoj vlastný biznis, zatiaľ čo budete analyzovať konkurenciu

Čítajte tiež:

8 zásad Talianov ako dosiahnuť La Dolce Vita. Z cestovín sa nepriberá

Recept na šťastie hľadajme na Filipínach

Ženy, ktoré sa dostali medzi elitu najbohatších

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokFenomén 21. storočia: Pes namiesto dieťaťa
Ďalší článokŠpáranie sa v nose je podľa vedcov zdravé
Keď som mal 25, dal som výpoveď aby som sám cestoval po svete. Kancelária nikdy nebola pre mňa. Z cestovateľského blogu Bez Mapy som si spravil zamestnanie na plný úväzok a stal sa digitálnym nomádom. Všetko čo potrebujem k práci je môj laptop, WiFi a hlava plná nápadov. Dlhodobo cestujem po svete a svoje zážitky, rady a tipy ako žiť život na vlastnú päsť zdieľam s tebou na tomto blogu. Pridaj sa ku mne a zahoď svoj strach z nepoznaného.