Ako sa s partnerom dostať späť do normálu keď ste emocionálne vyčerpaní

2
5026

Či už ide o hádku, rodičovský problém či zlú správu, niekedy môže byť ťažké dostať sa späť do normálu. Prečítajte si ako sa postaviť k situácii, keď ste vy a vaša polovička emocionálne vyčerpaní.

Škaredá hádka

Malá nezhoda, alebo naopak totálna explózia, vo vás môže vyvolať chuť utiecť či sa niekde skryť. Namiesto toho by ste však mali zdôrazniť vašu stále existujúcu náklonosť. Podľa psychologického výskumného pracovníka Dr. Johna Gottmana, pokusy o zmierenie predchádzajú vyhroteniu konfliktov a pomáhajú párom hádky ľahšie prekonať.

Kľúčom k úspešným pokusom o nápravu nie sú správne slová či gestá, ale to, že sa s partnerom navzájom počúvate. Zamerajte sa menej na zdokonaľovanie toho, čo hovoríte a viac na pochopenie toho, čo sa váš partner snaží povedať.

Problém s deťmi

Milujete svoje deti, no máte pocit, že riadia celý váš život a uberajú vás o čas s vaším partnerom. Jedným zo spôsobov ako to napraviť je jednoducho sa viac zamyslieť nad rozvrhom vašich detí. Niekedy stačí vynechať pár mimoškolských aktivít a uvidíte koľko času navyše získate tým, že sa nebudete musieť každý deň naháňať z jedného krúžku na druhý.

Plánovanie spoločného času s vašou polovičkou (aj sexu) je cesta k spokojnému vzťahu.

Zlé správy

Strata zamestnania, vážna choroba, smrť v rodine…zlé správy zvyčajne zasiahnu všetky vaše oblasti. Keď sa vaša polovička trápi je prirodzené, že sa snažíte situáciu uľahčiť. No podľa psychológa je najlepší spôsob ako niekoho utešiť, stotožniť sa s jeho pocitmi. Namiesto snahy o nápravu, svoju polovičku vypočujte. Spýtajte sa pár otázok a ukážte, že chápete hĺbku ich žiaľu, Zdržte sa nevyžiadanej rady.

Pochopenie podstaty zlých spáv znamená pochopiť, že váš partner má pravo cítiť sa akokoľvek chce. Čim viac skrývate negatívne pocity, tým sa viac stresujete a vyčerpávate.

Majte na pamäti, čas lieči.

Čítajte tiež:

Chcete vedieť, či vám bol partner neverný. Takto ho možno usvedčíte

9 dôvodov, prečo vás zrazu partnerka ignoruje. Pozor na bod 4

Fráza, ktorá vám pomôže byť okamžite šťastnejším

Comments are closed.