5 novoročných predsavzatí, ktoré nie je problém dodržať a prispejú k celkovej pohode

0
2493

Chcem schudnúť 10 kg, chcem ušetriť 200 eur mesačne…mnoho z našich predsavzatí nevydrží ani do 1.debruára. Zamerajme sa v tomto roku na stanovenie si cieľov, ktoré vieme ľahko dodržať a prispievajú k celkovému zdraviu a pohode, ako je týchto 5.

Raz týždenne si urobte dlhú prechádzku

Nemusí trvať hodiny, no snažte sa urobiť si čas na 30-60 minútovú prechádzku každý týždeň. Nemusí mať nejaký cieľ, ide o to aby ste sa dostali na vzduch, vyčistili si hlavu a trochu si precvičili telo.

Raz týždenne si nastavte mobil na režim „Nerušiť“

Aj keby len na hodinu, stráviť čas bez písania správ, emailov či sledovania Instagramu a Facebooku môže byť pre vašu dušu veľmi osviežujúce.

Vytvorte si a dodržujte pokojnú rannú a večernú rutinu

Zamyslite sa nad tým čo vás pripraví na šťastný deň. Vychutnajte si rannú kávu v pohodlí. Večer si zapáľte sviečku a prečítajte si pár strán vašej obľúbenej knihy. Začnete a ukončíte svoj deň v správnom duchu.

Každý deň urobte niečo pekné pre niekoho iného

Nemusí ísť o veľké gestá. Či už ide o nákup pre vášho partnera, podržanie dverí, alebo sa na niekoho jednoducho usmejete keď idete po ulici. Tieto náhodné skutky naplnia váš deň láskou a pokojom.

Pozitívne okomentujte kamarátovu fotku na sociálnych médiách

Buďte spoločenský a pozitívny. Keď uvidíte príspevok priateľa, zamyslite sa, čo sa vám na fotke páči a podeľte sa o to s priateľom prostredníctvom komentára. Dobrý pocit budete mať nie len vy, ale aj on.

Čítajte tiež:

Ako začať žiť život podľa seba a nie druhých

Musk zverejnil detaily o kozmickej lodi, ktorá má na Mars prepraviť 100 ľudí

Ako sa emocionálne odpútať od človeka, ktorého stále milujete