Ktorú emóciu považujú ženy na mužoch za najviac sexy

0
9287

Prečo sa ženám páčia „zlí chlapci“

Chcete vedieť, ktorú emóciu považujú ženy na mužoch za najviac sexy? Máme odpoveď. Nie na základe subjektívneho názoru, ale empirických dát. Dve štúdie pomocou rôznych metód a fotografií zisťovali od žien, ktorú z emócií považujú za sexuálne najpríťažlivejšiu. Mali obodovať fotografie, na ktorých muži mali výraz hrdosti, hanby, šťastia alebo sa tvárili neutrálne.

36594258 - handsome fashion model posing with cool leather outfit

Šťastie nie je veľmi atraktívne

Možno vás prekvapí, že fotografie šťastných mužov boli posudzované ako suverénne najmenej atraktívne. Možno by ste predpokladali, že šťastie sa bude ženám páčiť, pretože vysiela signál priateľskosti a dôvery. To je síce pravda, ale nie je sexy. Ženy si šťastný výraz u mužov často vysvetľovali aj ako prejav žiadostivosti či zúfalstva. Zdá sa, že veselý a spokojný výraz vám pomôže maximálne k platonickej láske.

Hanba je príťažlivá

Mužská hanba je sexy, páči sa najmä mladším ženám. Bola oveľa atraktívnejšia ako šťastie a len o čosi menej príťažlivá ako hrdosť. Výraz hanby vysiela signál, že muž porušil sociálnu normu, no zároveň si svoj prešľap uvedomuje a ľutuje ho. Inak povedané, ženy vnímajú mužskú hanbu ako úprimné priznanie predošlých omylov, ktoré v nich vytvára nádej, že muž je schopný zmeniť sa. Ženám sa páči, že sa môžu pokúsiť napraviť „zlého chlapca“. Považujú to za romantické, aj keď sa vzťahy s takýmito mužmi často končia v slzách.

Hrdosť víťazí

Výraz hrdosti je zo všetkých mužských emócií najpríťažlivejší. Už predošlé štúdie poukázali na to, že muži, ktorý dávali najavo hrdosť, mali u žien vyšší status ako ostatní. Práve preto sa ženám páčia úspešní muži s vysokým postavením.

Samozrejme, výrazný faktor je fyzický vzhľad. Muž s pekným telom a črtami tváre môže očariť aj vtedy, keď sa tvári šťastne. Pri porovnateľne vyzerajúcich jedincoch má však väčšiu šancu ten, kto dáva najavo hrdosť alebo hanbu.

Čítajte tiež:

Dámy ak sa vám na brade objavujú chĺpky máme pre vás dôvody a riešenia

Spoznajte celú abecedu bozkov. Od bozku na čelo po bozk ruky

DARPA vyvíja počítače, ktoré by sa mali dať vložiť do ľudského mozgu


Zdroj: https://www.psychologytoday.com/blog/aesthetics-101/201707/what-is-the-sexiest-emotion-men-display