15 overených rád ako zachrániť rozpadajúci sa vzťah

0
17110

Žiaden vzťah nie je dokonalý. Aj v zdravom vzťahu môžu nastať chvíle, kedy máte pocit, že partnera strácate. Vedieť, ako vzťah posilniť, vám môže navrátiť šťastie.

Veľa vzťahov skončí, pretože sa obaja partneri prestanú snažiť. Vzťah sa stane nudným, keď sa prestanete snažiť zabávať sa. A táto nuda vedie k pocitu, že sa navzájom s partnerom odcudzujete. Ale jednoduchou snahou sa to dá zvrátiť. Tu je 15 rád, ako na to.

  1. Rozprávajte sa. Je šokujúce počuť, aké problémy zažívajú ľudia vo vzťahu, a pritom vlastnému partnerovi nepovedia, čo ich trápi. Komunikácia je najľahšou cestou, ako vyriešiť problémy.
  2. Zistite, v čom je problém. Keď sa začnete rozprávať, snažte sa úprimne zistiť, čo každý z partnerov pociťuje ako jadro problému.
  3. Naplánujte si rande. Aj ak žijete v spoločnej domácnosti. Každodenná rutina premení každý vzťah na nudný a nezdravý. Spoločne strávený čas vám pomôže sa tomu vyhnúť.
  4. Užívajte si vzájomnú spoločnosť bez rozptýlení. Odložte telefón. Prejdite sa spolu na zmrzlinu alebo sa spolu rozprávajte ležiac na slnku. Venujte si plnú pozornosť.
  5. Prekvapte svojho partnera. Keď sa naozaj snažíte partnera prekvapiť, začnete rozmýšľať nad tým, čo má a nemá rád, a akým spôsobom ho môžete potešiť. Tto znovu naštartuje vašu lásku a bude motivovať ďalšiu snahu.
  6. Postarajte sa o to, aby vedel, čo pre vás znamená. Povedzte mu to, ukážte mu to. Nevie čítať vaše myšlienky a tak ostáva na vás ubezpečiť sa, že vie, ako sa z neho cítite každý deň!
  7. Okoreňte si sex. Nudný sex môže viesť k nedostatku pocitu intimity medzi partnermi. Ak cítite odlúčenie, môže to byť práve týmto.
  8. Správajte sa, akoby to bol nový vzťah. Pamätáte si na všetky tie rozkošné veci, čo ste pre seba navzájom robili, keď ste sa spoznávali? Prvotné nadšenie sa síce vytratilo, ale stále vám na sebe záleží. Tak prečo ste ich prestali robiť?
  9. Priznajte si chybu. Ak sa váš vzťah rozpadá, chyba je aj na vašej, aj na partnerovej strane. Vždy sa dá robiť niečo viac. Prvý krok je priznať si, že problém môže byť aj vo vás.
  10. Naučte sa spolu niečo nové. Spoločné učenie výrazne pomáha spájať partnerov. Skúste hodiny varenia alebo keramiky.
  11. Buďte prítomní v partnerovom živote. Aktívne sa pýtajte na jeho rodinu, kamarátov a deň.
  12. Vypočujte si názor druhého. Ak máte spoločného priateľa, ktorý vás často vidí, spýtajte sa ho, či si niečo všimol. Alebo vyhľadajte profesionálnu pomoc. Nový náhľad vám môže pomôcť uvidieť problém, ktorý prehliadate.
  13. Buďte spolu pochabí. Neberte veci stále vážne. Spoločná zábava vedie k šťastnejším a zdravším vzťahom.
  14. Spomeňte si, že vám na ňom záleží. Prečo vás váš partner priťahoval na začiatku? Tie veci sú stále prítomné. Časom ste si ich proste prestali všímať a začali ich brať ako samozrejmosť.
  15. Spravte vzťah svojou prioritou. Tento krok je povinný. Dobrý vzťah nemôžete mať odstavený na vedľajšej koľaji. Udržiavajte ho v dobrom stave priebežne.

Čítajte tiež:

Sex v „trojke“: Chcú ho hlavne muži, no bývajú sklamaní

Ako zaručene zbaliť každú babu

Zhlboka sa nadýchnite, nemusíte mať pod kontrolou úplne všetko


Zdroj: http://www.lovepanky.com/love-couch/better-love/how-to-keep-a-relationship-going-slipping-away