Zlá imunita a skryté zápaly v organizme

0
3008

Na vznik väčšiny zápalových procesov v organizme má vplyv nielen prítomnosť vírusov a baktérií, ale aj znížená imunita.

Tiež  oslabenie lymfatického systému, obličiek, pečene a ďalších orgánov sa môže podieľať na vzniku týchto zdravotných problémov. Ak tento stav dlhšie pretrváva, zápalový proces v tele niekde „drieme“ a už je len otázka času, kedy problém naozaj prepukne. Skryté zápaly sú veľmi častým zdravotným problémom u mnohých mužov, žien a detí.  Nebezpečné sú zápaly žíl, skryté zápaly cievneho systému, ale aj zápaly v tráviacom trakte, najmä v črevách, ktoré môžu viesť k vážnym problémom celého organizmu.

Pri prevencii zápalov cievného systému odporúčame nórsky rybí olej bez zápachu. Je jedinečný zdroj protizápalových omega-3 nenasýtených mastných kyselín, predovšetkým EPA a DHA. 

Ak chceme týmto problém predchádzať, treba sa začať starať o svoje telo a organizmus. Predovšetkým je potrebné v prípade bakteriálnych zápalov zlikvidovať „pôvodcu“ bakteriálnych ochorení. Z gemmoterapie máme mnoho možností ako na to. Môžeme začať kúrou, v ktorej bude na tieto „potvorky“ pôsobiť cesnak, ktorý ničí päť kmeňov zlatého stafylokoku, ďalej topoľ, ako pomocník pri zneškodnení borélií, kapucínku, ktorá likviduje pôvodcu baktérií a pridáme k nim jelšu, ktorá má z gemmoterapeutík najsilnejšie protizápalové pôsobenie.  Zaberie aj v prípade, kedy nepoznáme pôvod zápalu.

Okrem iného veľmi dobre vplýva na srdiečko, cievy a problémy s akné. Je osvedčená aj pri ischemii, žilovej trombóze, zápale nervov, migréne, prechodných výpadkoch pamäti, zápaloch orgánov a kostí, osteoporóze a reumatizme, samozrejme najúčinnejšie pôsobenie má v spojení s inými bylinami, nielen samostatne. Preto ju kombinujeme do kúr s inými tinktúrkami.

Pri ťažkých zápalových stavoch organizmu je vysoko účinná tinktúra z čiernej ríbezle. Málokto vie, že čierna ríbezľa pôsobí ako prírodný kortikoid. Okrem toho, že pôsobí pri zápaloch, tiež rieši imunitu nášho organizmu.  Keď využívame jelšu, môžeme ju potom nahradiť teda čiernou ríbezľou, prípadne stop kokom, v ktorom je zmes topoľu čierneho, vŕby bielej, eleuterokoku, plamienky  zamatovohlúbikovej, kapucínky väčšej a betaglukánu.

Na záver už len telo dočistíme veľmi účinnou tinktúrkou parazinom.

Ak chceme, aby naše telo začalo bojovať s baktériami a vírusmi, je nutné, aby sme naštartovali náš imunitný systém, aby tento boj zvládol. Takže čo s imunitou? To je najčastejšia otázka v poradniach, ktoré vedieme.

Jedným z veľmi silných prostriedkov, ktoré riešia imunitu je reishi ganoderma, ktorá má veľmi silné účinky na našu imunitu. Reishi ganoderma je výťažok z liečivej huby Ganodermy lupidum. Získava sa z 90-dňovej červenej huby. Odporúča sa nielen pri imunitných problémoch, ale aj pri kožných ochoreniach, pri atopickom ekzéme, dermatitídach, pri detoxikáciách organizmu a čistení, kedy predovšetkým treba posilniť imunitu, pretože potom prichádzajú ochorenia z jej oslabenia. Môžete ju kombinovať s výťažkom z mycélia s označením Reishi GL-30. Nie je však reishi ako reishi. Často sa na Slovensko importuje nekvalitný materiál z Ázie a ľudia sú rozčarovaní a nespokojní s výsledkom pri jej pôsobení. 

Popri reishi ganoderme odporúčame RAW probiotiká, ktoré navrhol Dr. Perlmutter, aprobovaný neurológ a medzinárodný odborník na ľudský mikrobiom. Veľmi účinne pôsobia na podporu zdravého prostredia mikroorganizmov v ľudskom tele a na špeciálne zdravotné problémy mužov, žien a detí. Sú naozaj veľmi účinné pri zvyšovaní imunity.

Tieto špičkové probiotiká sú dostupné nielen pre ženy a mužov, tehotné ženy, ale aj pre detičky od 4 rokov či dokonca od 3 mesiacov. Obsahujú 14 až 16 probiotických kmeňov a pre dospelých až 50 miliárd CFU, čo z nich robí absolútnu jednotku na našom trhu. Pre deti sú v podobe chutných žuvacích cukríkov s príchuťou lesného ovocia a čerešne. Raw probiotiká môžete nájsť na našom eshope.

Pri zápalových procesoch v črevách odporúčame k probiotikám extrakt z huby Čaga – Befungin spolu s tinktúrou Fit kolon a rakytníkovým olejom.

Z gemmoterapie imunitu môžeme posilniť tinktúrkami, ktoré zaradíme do jednej kúry a užívame ich súčasne. Veľmi účinná je schizandra. Táto tinktúrka pôsobí aj protibolestne, povzbudzuje dýchanie, ovplyvňuje činnosť pečene. Pôsobí antistresovo a zvyšuje obranyschopnosť organizmu, celkovú výkonnosť, odstraňuje pocit únavy a posilňuje telo pri dlhodobých ochoreniach.

Ďalšou tinktúrou, ktorú môžeme pridať k schizandre je leuzea – maralí koreň – zlepšuje adaptáciu organizmu na stres, pôsobí antibioticky, znižuje hladinu cukrov, tukov, cholesterolu. Ovplyvňuje pozitívne aj depresie. Harmonizuje a zlepšuje stav pri nádorových ochoreniach, doliečujeme ňou mononukleózu a boreliózu. Celú kúru doplníme orechom americkým a čiernou ríbezľou. Obidve tinktúry podporujú imunitný systém. Dodávajú telu vitamíny a stopové prvky, ktoré pomáhajú odstraňovať aj únavu. Úspešne nám pomáhajú vyrovnávať sa s infekciami a nepriaznivými vplyvmi, ktoré ohrozujú náš organizmus. Môžeme  ich preventívne využívať v chrípkovom období, čiže vtedy, keď treba podporiť imunitný systém.

Jednou z najsilnejších kombinácií na posilnenie imunity je tinktúra SV8 Kalísia – eleuterokok. 

Takže ak chceme byť zdraví, treba pre to niečo aj urobiť. Aby sme svoje zdravie upevnili a predĺžili si aktívny život čo najdlhšie, je potrebné, aby sme zmenili svoj náhľad na život, aby sme prehodnotili svoje stravovacie návyky, prípadne zlozvyky, ale najmä  stupnicu ľudských hodnôt, snažiť sa žiť v súlade so zákonmi prírody, využívať jej harmonickú silu. Kto si chce pomôcť, hľadá, premýšľa a obracia sa k prírode. Pochopí, že cesta ku zdraviu pomocou prírodných prostriedkov je správna, že sa bude cítiť oveľa lepšie a aj svoj život bude zvládať pokojnejšie a úspešnejšie.

Mgr. Dagmar Machničová, redakcia www.zdravysvet.sk