Najúčinnejšia medicína je prirodzená liečivá sila, ktorá sa nachádza v každom z nás

0
2505

„Najúčinnejšia medicína je prirodzená liečivá sila, ktorá sa nachádza v každom z nás,“ povedal kedysi dávno starogrécky lekár Hippokrates. Pravdou je, že často sa už pri prvých náznakoch prípadne známkach psychických problémov predpisujú a užívajú psychofarmaká, napríklad pri depresívnej nálade alebo miernej či stredne ťažkej depresii, poruchách spánku a psychosomatických poruchách, ap.

Pritom tu neraz môže byť dobrou alternatívou využitie prírodných prostriedkov bez vedľajších účinkov, ktoré majú často dlhodobý účinok.
Zaujíma vás táto téma? Potom určite siahnite po novej knihe Prírodné psychofarmaká.

V prvej teoretickej časti sa dozviete o psychických problémoch, terapiách, o chemických psychofarmakách a aký majú na náš organizmus negatívny účinok. V druhej praktickej časti ponúka autorka prírodnú medicínu – osvedčené liečivé rastliny a ich využitie. Podrobné informácie o Bachových kvetoch či návod ako absolvovať „Liečivé cesty“.

Prirodne psychofarmaka
Prirodne psychofarmaká

V jednej rastline sa nachádza viacero rôznych obsahových látok:

  • primárne rastlinné látky: sacharidy, proteíny a tuky;
  • sekundárne rastlinné látky, napríklad flavonoidy a saponíny, kumaríny, horčiny, triesloviny, alkaloidy a mnohé ďalšie. Dodávajú rastline okrem iného jej typickú arómu a farbu;
  • ďalšie obsahové látky ako vitamíny, minerálne látky, enzýmy a i.

Všetky tieto látky sa dokonale dopĺňajú, aby rastlinu chránili, vyživovali a udržali pri zdraví. Pre nás z toho vyplývajú okrem iného účinky na citlivý systém neurotransmiterov, podobne ako v prípade psychofarmák, avšak bez ich nežiaducich vedľajších účinkov.

Veda ich doteraz preskúmala len čiastočne, preto sa do popredia dostávajú skúsenosti desiatok a stoviek rokov. Len v prírode môžeme nájsť dokonalú zmes rastlinných obsahových látok, napodobnenina nikdy nemôže byť natoľko dokonalá ako originál.
Vďaka prírodným liečivám môžete obnoviť svoj pokoj a istotu. Získať novú energiu do života. Naučíte sa lepšie zvládať náročné životné obdobia a osvojíte si samoliečebné sily svojho vnútra. S pomocou novej knižky Prírodné psychofarmaká odhalíte svoje potreby a objavíte úžasný svet liečivých rastlín.

Autorka Aruna Meike Siewert je liečiteľka a prednášateľka v odbore prírodná medicína. Tvrdí, že aj kríza predstavuje šancu, preto ju treba využiť.
„Keď sa vám zdá život ťažký, je to často znamením veľkých zmien. Krízy preto vždy.