Klamú podľa vás úverové spoločnosti vo svojich „ponukách“? …a môžu?

0
1726

Zaujímavý email nám poslal náš čitateľ, ktorého volajme na jeho žiadosť pán Aleš. Týka sa to ponuky spoločnosti Slovenská požičovňa, ktorá poskytuje rôzne úvery pre obyvateľstvo. Pán Aleš si myslí, že táto spoločnosť hrá s cinknutými kockami. Posúďte si sami…

Roky spláca pôžičku Slovenskej Požičovne, ktorá je členom Consumer Finance Holding a.s., viac menej pravidelne každý mesiac, ako určite možno veľa občanov našej krajiny. Nikdy nedošlo ku sporu s danou spoločnosťou, preto si myslel, že dostal odmenu v podobe zníženia úrokov. (…pán Aleš asi verí na rozprávky) 

V personalizovanom liste (na konkrétne meno, ID listu a s číslom pôžičky) sa píše, že znižujú úrok na jeho pôžičke, bude platiť výrazne zníženú sumu. Zároveň! ponúkajú ďalšiu pôžičku, ktorú radi prispôsobia potrebám žiadateľa.

Pán Aleš nechcel ďalšiu pôžičku, ale s radosťou začal platiť menej za spomínaný úver.

Koniec asi tušíte. Žiadne zníženie úrokov nehrozilo. Po zaplatení avizovanej zníženej mesačnej splátky začali chodiť upomienky. ?Ponuka? podľa Slovenskej požičovne mala platiť iba v tom prípade, ak klient sa zadlží na ďalšie obdobie.

Ako by ste to chápali vy?

pozicovna1

 

[socialpoll id=“2418511″]