Canon rozširuje svoj rad profesionálnych 4K monitorov

0
1594

Canon rozširuje svoj rad profesionálnych 4K monitorov: BRATISLAVA, 2. septembra 2016 – Spoločnosť Canon, líder v oblasti digitálneho spracovania obrazu, predstavila dva nové profesionálne monitory, ktoré navrhla tak, aby spĺňali požiadavky televíznej a filmovej produkcie pre prácu v 4K rozlíšení.

DP-V2420 – technológia novej generácie pre spracovanie obrazu

Model DP-V2420 je vlajkovou loďou značky Canon medzi monitormi pre 4K rozlíšenie. Spoločnosť Canon tento nový 4K referenčný monitor s vysokým jasom vyvinula v reakcii na rôznorodé požiadavky popredných firiem z oblasti televíznej a filmovej produkcie. Canon DP-V2420 spĺňa podmienky nového štandardu ITU-R BT.2100 pre obraz s vysokým dynamickým rozsahom a môže sa pochváliť úplne skvelou reprodukciou farieb, ktorú doposiaľ neponúkal žiadny monitor. Vďaka rozšírenému dynamickému rozsahu prináša model DP-V2420 väčší kontrast medzi svetlými a tmavými oblasťami obrazu, a ponúka tak pocit trojrozmernosti pri sledovaní scény.

Súčasťou monitoru je tiež vstavaná jednotka pre debayering, ktorá umožňuje zobraziť priamo z kompatibilných filmových kamier systému Cinema EOS obsah v natívnom 4K RAW formáte. Monitor teda šetrí náklady na externú jednotku pre debayering, a výrazne tak zlepšuje workflow pre prácu v 4K rozlíšení.

Canon DP-V2420
Canon DP-V2420

DP-V1710 – nový etalón pre 17palcové profesionálne 4K monitory

Canon DP-V1710 je prvým 17palcovým 4K (UHD) profesionálnym monitorom pre oblasť televíznej produkcie. V kompaktnom tele prináša úchvatné rozlíšenie 3 840 x 2 160 pixelov a vďaka hmotnosti iba 8 kilogramov je úplne perfektný pri nakrúcaní v exteriéroch. Malá veľkosť a možnosť montáže do 19palcového rozvádzača navyše z DP-V1710 robí ideálne zariadenie na použitie v prenosových vozoch s obmedzenými priestormi.

Monitor podporuje rozhranie HD/3G i 6G-SDI a pre prenos signálu v 4K rozlíšení si tak vystačí s jediným káblom. Vďaka optimalizácii pre podporu funkcií HDR EOTF prináša monitor DP-V1710 také podanie čiernej, ktoré spĺňa nároky televíznej produkcie. Canon DP-V1710 je teda vhodný pre profesionálov vytvárajúcich obsah s vysokým dynamickým rozsahom a v Full HD a 4K rozlíšení.

Canon DP-V1710
Canon DP-V1710

Maximálna spoľahlivosť

Spoločnosť Canon dala monitorom DP-V2420 a DP-V1710 do vienka elegantné a robustné telá i vlastnosti pre jednoduché používanie vrátane nastaviteľných tlačidiel, ktorým môžu používatelia priradiť mnoho rôznych funkcií.

V produktovom rade profesionálnych monitorov značky Canon pre 4K rozlíšenie zaujali nové modely pozíciu vedľa monitorov DP-V2410 a DP-V3010. Novinky sa môžu pochváliť širokou škálou možností zobrazení, vďaka ktorým spĺňajú všetky požiadavky televíznej i filmovej produkcie.

Zdroj: Tlačová správa spoločnosti Canon

Prečítajte si tiež:

10 miniatúrnych prístrojov, ktoré nesmú chýbať žiadnemu minimalistovi

Na trh prichádza inteligentný náramok schopný merať alkohol v krvi!