Peroxid vie, ako zosvetliť vlasy. Tieto baby to však prehnali na plnej čiare

0
32570

Zosvetlenie vlasov peroxidom

Peroxid je ženám aj mužom známy už veľmi dlho a má široké využitie nielen pri farbení vlasov. Peroxid sa používa najmä na zosvetlenie pre tých, ktorí chcú byť však blond. Táto chemikália má tú vlastnosť, že svojim pôsobením z vlasov „vytiahne“ melanín a vlasy naozaj vyzerajú bledšie. Avšak, aký odtieň vlasov musíte mať, aby vám peroxid zabral podľa vašich predstáv? Na internete kolujú stovky videí mladých žien, ktoré to s peroxidom prehnali a svoje krásne, dlhé vlasy museli ostrihať dohola. Využite tipy redakcie Zaujímavosti a vyhnete sa nepríjemným, oranžovým prekvapeniam.

35166250 - portrait stressed young woman with hand gun gesture screaming isolated on grey wall background. negative human emotions face expression feelings life perception

5 základných rád ako aplikovať peroxid na vlasy pre ich zosvetlenie

  • používajte peroxid, ktorý má koncentráciu maximálne 3 %
  • nekupujte si lacný peroxid. Nič, čo je lacné nie je dobré
  • pred použitím ho vyskúšajte len na pár vlasoch, aby ste sa vyhli prekvapeniu
  • neaplikujte ho na pokožku, môžete ju bolestivo spáliť
  • menej je viac, nechcete aby vám vlasy vypadali

Ak sa rozhodnete použiť peroxid na vlastné vlasy, uistite sa, že používate koncentrát, ktorý neobsahuje viac ako 3 % peroxidu. Ide o chemickú látku, ktorý vám môže spáliť pokožku už za niekoľko minúť. Pri výbere správneho peroxidu však nepozerajte na cenu. Život nás naučil, že čo je lacné je zlé a nie sme predsa natoľko bohatý, aby sme si mohli kupovať lacné veci. Význam tohto príslovia platí trojnásobne pri kupovaní peroxidu na vlasy. Nechcete, aby vám vypadali.

70121172 - haircare, health problem concept. unhappy blonde woman looking at ends of her blonde hair through magnifying glass

Pred prvým použitím peroxidu však otestujte jeho účinok len na malom pramienku vlasov, nakoľko nikdy neviete, ako zaberie práve na váš odtieň. To, že zabral susede Blažene perfektne, neznamená, že zaberie aj vám. Vyhnite sa oranžovým vlasom so zlatistým odieňom a otestujte peroxid na vlasy pred tým, než ho použijete. Pri aplikácii si dávajte pozor, aby ste sa nedotkli pokožky. Ak vás peroxid začne štípať, stiekol vám na kožu a mali by ste ho zmyť. Namiesto svetlých vlasov budete mať holú hlavu a škaredé chrasty. To predsa nechcete, či?

Pozrite si vtipné video ženy, ktorá to s peroxidom prehnala:

Tak čo, trúfli by ste si na zosvetlenie vlasov peroxidom bez pomoci kaderníka?

Čítajte tiež:

14 vlastností, ktoré robia zo ženy dokonalú partnerku

Tajný trik s vodou. Pomôže vám odhaliť poškodené vlasy

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokApple posiela na trh nový tablet iPad
Ďalší článokPltníci vozia ľudí po Váhu už takmer dvadsať rokov
Keď som mal 25, dal som výpoveď aby som sám cestoval po svete. Kancelária nikdy nebola pre mňa. Z cestovateľského blogu Bez Mapy som si spravil zamestnanie na plný úväzok a stal sa digitálnym nomádom. Všetko čo potrebujem k práci je môj laptop, WiFi a hlava plná nápadov. Dlhodobo cestujem po svete a svoje zážitky, rady a tipy ako žiť život na vlastnú päsť zdieľam s tebou na tomto blogu. Pridaj sa ku mne a zahoď svoj strach z nepoznaného.