Tipy pre bezpečné lietanie v tehotenstve

0
2124

Lietanie v tehotenstve si vyžaduje trochu prípravy navyše. Toto sú tipy, ako „prežiť“ pobyt niekoľko kilometrov nad zemou v zdraví.

Zabaľte si veľa jedla

Urobte to, aj ak máte na palube dostať jedlo. Nikdy neviete, kedy vás prepadne poriadny hlad alebo vám klesne hladina cukru v krvi tak, že to bude na nevydržanie. Osvedčení „záchrancovia“ sú oriešky či sušené ovocie.


Tip redakcie: Najvhodnejšie a najhoršie mesiace na otehotnenie podľa odborníkov


Nezabudnite na vodu

Musíte zostať hydratovaná. V lietadle sa však k vode dostanete až po vzlietnutí. Okrem toho ju typicky dostanete len v malom poháriku alebo fľaštičke. Najlepšie je kúpiť si po prejdení bezpečnostnou kontrolou poriadne veľkú fľašu vody.

Vyhnite sa celotelovému detektoru

Prečo? Tým, že sú tieto prístroje relatívne nové, zatiaľ nemôžeme povedať, aké dlhodobé účinky môžu mať na vaše vyvíjajúce sa dieťatko. Preto je istejšie vyhnúť sa im. Privolajte si niektorého z bezpečnostných pracovníkov letiska a nechajte sa radšej prehmatať. Nie je to najpríjemnejšie, ale aspoň máte istotu, že ste neublížili dieťatku.

Prejdite sa

V tehotenstve vám hrozí väčšie riziko vytvorenia krvných zrazenín. Preto je dôležité trochu sa pohýbať. Tým, že budete veľa piť, by vám prechádzky na WC mali stačiť. Ak vás čaká dlhý let, skúste pouvažovať aj nad kúpou kompresných pančúch.

„Pochváľte sa“ letuške či stewardovi

Ak to na vás ešte nie je vidieť, pokojne dajte o svojom stave vedieť členovi posádky – najmä, ak cestujete sama. Budete tak mať istotu, že na vás niekto dá extra pozor. A ktovie, možno sa vám aj ujde miesto s väčším priestorom na nohy.

Čítajte tiež:

Sex počas tehotenstva. Fakty a mýty

5 najpodivnejších sexuálnych porúch

Americký pár kúpil luxusnú ulicu. Teraz pýta peniaze od susedov


Zdroj: https://www.purewow.com/wellness/pregnant-flying-tips