Založte si vlastný blog a zarábajte. Tu je tajomstvo úspechu

0
2841

Vlastný blog

Metód, ako zabezpečiť ziskový blog, je mnoho. Tajomstvo úspechu sa skrýva v správnej kombinácii niekoľkých z nich. Pokiaľ nemáte mimoriadne úspešný blog ponúkajúci jedinečný obsah, vyhnite sa platenému členstvu – ľudia nebudú platiť za nič, čo nájdu zadarmo inde.

Vedeli by ste si predstaviť, že zarábate takto? ⬇︎

blogger1

…aj sme si mysleli smiley

Medzi najpopulárnejšie zárobkové činnosti blogerov patrí:

  1. predaj produktov s logom, značkou alebo iným vizuálom či obsahom charakteristickým pre váš blog (tričká, hrnčeky, šiltovky, ale aj knihy – populárne e-booky);
  2. predaj nevlastných produktov priamo cez blog;
  3. peňažné príspevky od čitateľov;
  4. partnerské programy s províziou za kliknutia alebo predaj cez odkaz na blogu;
  5. reklama na iné firmy (banery, videá, textové reklamy, atď.);
  6. prémiový obsah za členský poplatok.

Ak nemáte veľkú návštevnosť, možnosťami číslo 4 a 6 sa radšej nezaoberajte. Skúste sa zamerať na zvyšné štyri.

Partnerské programy (Affiliate Programs)

O čo ide? Na blogu budete mať banner či odkaz na produkt. Ak naň návštevník blogu klikne, ešte nezískavate nič – ale ak si následne na partnerskej stránke niečo kúpi, dostanete od predajcu províziu. Na tej sa dohaduje vopred. Jedným z najznámejších partnerov je aj Amazon, na slovenksu Pelikan.sk, Alza, alebo Heureka.

Predaj produktov s vaším logom

A nemusíte sa obmedziť len na logo – môže ísť aj o niečo iné, čo sa spája s vaším blogom či jeho činnosťou. Možno, že vám napovedia samotní čitatelia.

Spojte sa s miestnym dodávateľom, ktorý vám vyrobí tričká či iné reklamné predmety ako šálky a perá. Môžete sa tiež obrátiť na internetového poskytovateľa takýchto služieb. Výhodou je, že si uňho môžete vytvoriť „vlastný“ obchod, ktorý si potom len umiestnite na blog. Vyzerá to profesionálne a lákavo a o všetko sa postará tretia strana. Medzi obľúbené firmy na výrobu reklamných produktov pre blogy patria ARS B., AGAMA, Tetovacky.sk

Reklama

Samozrejmá a overená cesta. Aby ste boli pre inzerentov zaujímaví, musíte mať na blogu stabilnú návštevnosť a relevantný obsah. Ak sa dohodnete priamo s firmou, získate lepšiu províziu ako pri využití sprostredkovateľa. Niekedy to však inak nejde, a práve preto existujú:

Reklamné siete

Je ich mnoho a všetky fungujú podobne. Každá sa však líši spôsobom vyplácania odmien. Začnite napríklad s AdSense alebo so slovenským eTarget. Stačí, ak si zvolíte, aký obsah sa na vašom blogu nachádza, a samotná sieť sa postará o zvyšok.

Základom je vlastný BLOG

Skúste odpovedať ano, alebo nie na nasledujúce otázky:

  • Máte motiváciu edukovať verejnosť?
  • Dokážete svoje myšlienky preniesť na „papier“?
  •  Vyznáte sa v niečom aspoň trochu nadpriemerne?  

Ak ste odpovedali 3x ANO ste na dobrej ceste stať sa blogerom. Stačí si vybrať pútavé meno pre váš blog, pekný dizajn stránky a do niekoľkých dní môžete začať fungovať.

Čítajte tiež:

Ako napísať veľké Ô, Ö, Ä a iné znaky cez klávesové skratky

SEO a PR nakopnú váš online marketing

Viac tu 🙂