Vyberáme posteľnú plachtu: ako na to?

0
1993

Túžite mať skvelý spánok a ráno sa budiť svieži ako rybička? Zvoľte si správnu posteľnú plachtu! Čomu treba venovať pozornosť pri výbere?

Zvoľte si správny materiál posteľnej plachty

Satén, Froté, 100% bavlna alebo bavlna s prímesou elastanu? Voľba je na vás! Najobľúbenejším variantom je posledný z vymenovaných. Prečo? Pevné napínacie plachty Jersey SuperStretch s elastanom majú dlhú životnosť. Vďaka gume všitej po obvode sa naťahujú skutočne jednoducho. Sú pružné a sadnú aj vysokým matracom. Lenivejšie gazdinky poteší, že tieto plachty nie je potrebné žehliť.

Všímajte si spôsob farbenia posteľnej plachty

Pri výbere plachty často rozhoduje farebný odtieň. A očakávame, že plachta si ho udrží aj v budúcnosti. Ako sa o tom ubezpečiť vopred? Zistite, či je plachta farbená priamkovým alebo reaktívnym spôsobom. Pri priamkovom existuje riziko, že farba po viacerých praniach zmení odtieň. Pozornosť zbystrite pri podozrivo nízkej cene. Kvalitnejšie reaktívne farbenie naopak zabezpečí plachte stálofarebnosť.

Pred kúpou plachty odmerajte matrac

Kedy sa cítime v posteli najviac komfortne? Keď spíme na pekne natiahnutej plachte! Pred kúpou posteľnej plachty je dôležité spoznať matrac, na ktorý ju plánujete navliecť. Odmerajte jeho šírku, dĺžku a výšku a následne si vyberte správnu posteľnú plachtu podľa tabuľky výrobcu.

Zaobstarajte si posteľné plachty v overenom obchode

Dnes si na internete v pohodlí domova môže každý prezrieť ponuky obchodov. Overte si ich dôveryhodnosť cez recenzie, sociálne siete či dostupnosť kontaktov. E-shop Gabonga.sk zakladá svoje hodnoty na individuálnom prístupe a prináša na trh kvalitné produkty a prvotriedne služby už od roku 2009. Stačí pár klikov a vytúžené plachty môžete mať doma aj vy!

Čítajte tiež:

15 overených rád ako zachrániť rozpadajúci sa vzťah

Prírodný neznamená bez chemických prísad. Rozdiel medzi prírodnými a organickými potravinami