Bratislavské letisko má VIP terminál za 300 000€

0
2224

Pre pasažierov, ktorí pri cestovaní využívajú služby bratislavského letiska, máme vynikajúcu správu. Nedávno zrealizovaný VIP terminál určený pre účastníkov „špeciálnych“ letov už oficiálne predstavili médiám a od nového roka ho bude môcť využívať široká verejnosť.

bts.aero

Z letiska M.R. Štefánika prichádzajú ďalšie dobré správy, ktoré opäť potvrdzujú jeho úspešné obdobie. Po júlových informáciách o rekordnom náraste počtu prepravených pasažierov počas prvých šiestich mesiacov a nedávnom ohlásení novej linky do Bosny a Hercegoviny nás môže tešiť predstavenie VIP terminálu, ktorý posúva služby letiska na vyššiu úroveň.


Prečítajte si: Letisko v Bratislave má za sebou jedno z najlepších období

VIP terminál je štandardom moderných letísk

Otvorenie VIP terminálu v Bratislave je na pomery v našej leteckej doprave pokrokom, avšak z globálneho hľadiska dobiehame bežný trend. Špeciálne terminály slúžiace na odbremenenie pasažierov súkromných letov od ruchu na preplnených letiskách fungujú vo svete zopár rokov a bola škoda, že v Bratislave niečo podobné chýbalo. Aj vďaka predsedníctvu SR v Rade EÚ však prišla modernizácia a letisko od júla disponuje VIP terminálom s kvalitným servisom.

Rekonštrukcia letiska stála 300 000€

Aktéri súkromných letov využívali na bratislavskom letisku osobitný terminál aj predtým, no jeho kvalitatívna úroveň bola v nežiaducom stave. Nápad zrealizovať nové VIP priestory sa javil ako celkom ideálne riešenie, ktoré sa po dôkladnej príprave začalo realizovať. Majitelia sa rozhodli pre rekonštrukciu starého terminálu C, do ktorého premeny investovali 300 000€, čo bolo zhruba 3x menej, ako sa plánovalo, a po vyše mesiaci prišli s hotovým výsledkom.


Prečítajte si: Bratislava zarastá burinou, kým alergici preplácajú lieky. Kde je chyba?

Zopár faktov o o VIP termináli

  • celková plocha priestorov dosahuje 1000m2
  • cestujúci môžu využívať nonstop prevádzku
  • súčasťou je osobitné parkovisko, bar a recepcia
  • v cene je zahrnutý odvoz autom priamo k lietadlu
  • za asistenčné služby VIP terminálu zaplatíte 49€

Najprv súkromné lety, neskôr široká verejnosť

Pre cestujúcich je najdôležitejšou správou to, či budú môcť špeciálny VIP terminál využívať aj pri bežných letoch. Podľa vyjadrení predstaviteľov letiska sa im táto možnosť naskytne už od nového roka, no takisto za poplatok od 49€. Dovtedy ostáva čas, aby sa terminál pripravil na tisíce pasažierov z celého sveta. Jeho previerka prebieha na najvyššej úrovni, pretože jeho priestormi prešli známe hudobné mená (Iron Maiden), športovci (Martin Škrtel) aj politická elita Európy (nová britská premiérka).

Pokoj, viac komfortu a hlavne rýchlejšie vybavenie v letiskovej zóne, to všetko má cestujúcim poskytnúť špeciálny VIP terminál bratislavského letiska. Na jeho využitie pri bežných letoch si síce treba ešte chvíľu počkať, no od budúceho roka sa vyššieho štandardu a omnoho lepších podmienok prepravy dočká aj verejnosť. Bratislava tak robí ďalší významný krok k tomu, aby bola modernou európskou metropolou.

Čítajte tiež:

Prekliate auto Jamesa Deana, zabilo ďalších ľudí

Sme to čo jeme. Kvantita potravín na úkor kvality.