Na trhu sú najzložitejšie hodinky za 8 miliónov dolárov

0
3309

Najzložitejšie hodinky

Špičkoví výrobcovia hodiniek opäť obohatili aktuálnu ponuku unikátnych modelov a tentoraz sa im podaril ozajstný husársky kúsok. Na trh totiž uviedli hodinky, ktorým prischol zaujímavý prívlastok a zákazníkom sa prezentujú ako najkomplikovanejšie alebo najzložitejšie na svete. 

Výrobcov hodiniek už asi nebavia klasické modely, ktorých cieľom je informovať majiteľa o aktuálnom čase a výrobu nových produktov začali obohacovať o rôzne nezvyčajné funkcie. V niektorých prípadoch to zobrali až príliš vážne, čoho výsledkom sú komplikované hodinky s početnými funkciami. Po príchode nového kúsku Vacheron Constantin Reference 57260 však aj tie ostali v tieni a zákazníci ich prestali považovať za zložité.

 

Unikátne hodinky s 57 funkciami

Unikátny kúsok, ktorý dobyl svet hodinárstva, nie je vnímaný ako najkomplikovanejší model náhodou. Tento prívlastok si získal na základe schopností hodiniek poskytnúť majiteľovi až 57 rozličných funkcií. Aj keď niektoré z nich sú pre užívateľa doslova zbytočné, výrobcovia sa rozhodli pokoriť všetky limity a prísť s top modelom, ktorý vo svete nemá konkurenciu, čo sa im podarilo na výbornú. Milovníci luxusných mechanických hodiniek sa tak v posledných mesiacoch môžu zoznámiť s najzložitejším modelom, aký bol kedy vyrobený.

 

Najzložitejšie hodinky 2 - ablogtowatch.com
ablogtowatch.com

Niektoré z funkcií hodiniek :

Časové funkcie – hodiny v štýle regulátora, 12-hodinový indikátor druhého časového pásma, svetový čas v 24 mestách, čas s indikáciou dňa a noci

Kalendáre – mesačné fázy, hebrejský kalendár, astronomický kalendár so siderickým časom, indikácie gregoriánskeho kalendára, časová rovnica

Doplnkové funkcie – westminsterský gong, rôzne varianty alarmu, chronograf so sčítačom, indikácia rezervy chodu, ukazovateľ pre korunku a jej polohu

 

Najzložitejšie hodinky 3 - computerbild.de
computerbild.de

Výroba modelu prebiehala 8 rokov

Návrh 900-gramových hodiniek vyrobených až z 2800 špeciálnych komponentov pripravovali 8 rokov, aby ho v septembri počas osláv 270.výročia vzniku spoločnosti Vacheron Constantin predstavili ako jedno z najfascinujúcejších diel v histórií. Trojčlenný tím známych dizajnérov mal za úlohu navrhnúť komplikovaný, no o to viac organizovaný model. Predsa len, vtesnať 31 ručičiek do dvoch ciferníkov s priemerom 50,55mm sa nepodarí bez dôkladného konceptu.  Zabudnúť nesmeli ani na pohodlné ovládanie, ktoré vymysleli v podobe korunky a viacerých tlačidiel vrátane tých posuvných.

 

Luxusný model ocenili na 8 miliónov dolárov

Už len prívlastok týchto hodiniek označených za najkomplikovanejšie bude v kombinácií so značkou Vacheron Constantin vytvárať predpoklad, že pôjde o model za niekoľko miliónov. Trhová hodnota bola po ich predstavení stanovená na 8 miliónov dolárov, pod čo sa podpísal okrem viacfunkčnej štruktúry aj samotný dizajn. Ten je totiž prevedený celý v bielom zlate, čo im pochopiteľne dodáva luxusný vzhľad a rapídne zvyšuje ich hodnotu.

Po najdrahších, najmenších a najdrahších hodinkách uvedených na svetový trh spoznávame aj tie najkomplikovanejšie. Vzhľadom na ich dizajn a hodnotu ide skôr o zberateľský kúsok ako tradičný model na nosenie, takže je otázne, či sa s nimi bežní smrteľníci niekedy dostanú do kontaktu. Bez ohľadu na to však ide o unikátne dielo, na ktoré môžu byť výrobcovia patrične hrdí a globálnemu hodinárskemu priemyslu prinášajú doteraz nevídaný progres.